Az emberek többsége hülye.  A több éve tartó EU ellenes propaganda eredményeképpen többségünk már úgy gondolja, hogy az EU tagságunk rossz.

Ez nem meglepő, ha azt vesszük, hogy a médiából (egy bizonyos részéből) árad az EU ellenesség. Brüsszel felelős a magyar gazdasági gondokért, a munkanélküliségért, a devizahitelekért, a kormány rendszeres ballépéseiért, a rossz időjárásért, a mutyizásokért, meg még ki tudja miért.

Valahogy elfelejtődik, hogy az EU-tól Magyarország több, mint 2000 milliárd forintot kapott az elmúlt 10 évben, hogy megnyíltak a határok a magyar cégek és munkavállalók előtt, hogy multik jöttek ide több 10.000 embernek munkát adva. A legtöbb magyarországi építkezés, felújítás, stb. mellett ott díszeleg a tábla, hogy ezt bizony javarészt az EU pénzelte.

Az azért sokat elárul, hogy az iskolázottság szintjével szorosan összefügg az EU támogatottsága. Nem véletlen, hogy egyre kevesebb fiatalt akarnak beengedni a felsőoktatásba, valamint inkább a hittant/erkölcstant erőltetik a nyelvi/jogi/pénzügyi ismeretek helyett. Aki tanulatlan azzal bármit el lehet hitetni.

Persze megértem, hogy az EU nem tetszhet mindenkinek. Az EU nem tökéletes, hiszen azt is politikusok irányítják, akiknek önös érdekeik vannak. Nyilván vannak hibái az EU-nak (nem is kevés!), de ez egy fiatal szervezet, ami a mai napig „készül”.  http://index.hu/bloghu/hozzaszolasok/