Éjszaka érkezett meg  Miskolcra a második új villamos a Skoda csehországi gyárából. A járművet sokan fotózták és videózták, akárcsak az elsőt. A város összesen 31 villamost rendelt.

 A második villamos szállító tréler Bánrévén keresztül lépett be az országba, és a Szentpéteri kapu felől érkezett Miskolcra. Újra kinyitották a helyi közlekedési vállalat telephelyét, hogy az érdeklődők megnézhessek, amikor a járművet sínre teszik a trélerről.

Ez az a villamos, amelyet elsőként raktak össze a pilseni gyárban, és ez kezdte meg a próbafutást annak idején a cseh város hálózatán. A járműtípusról készített első fotókon is ez a szerelvény látható.

Az első új miskolci villamos július elején kezdte meg tízezer kilométeres próbafutását a miskolci villamospályán. A szerelvény a tízezer kilométerből már több mint négyezret teljesített.

A második új villamost is tesztelik a következő hetekben, mind a telephelyen, mind pedig a pályán. Ha a tesztek sikeresek lesznek, akkor indulhat el az eljárás, melynek végén kézhez kaphatja az MVK a végleges típusengedélyt. Utasok csak akkor ülhetnek majd az új villamosra, ha a Tiszai pályaudvarnál kicserélték a síneket és a váltókat – vagyis leghamarabb év végén.

Miskolc 31 új, Ganz-Skoda típusú villamost szerez be. Az alacsonypadlós járműveken 56 ülőhely van, de állóhelyekkel együtt összesen több mint háromszázan férnek fel.

Korábban felújították az egész villamospályát a pályaudvar és Diósgyőr között, 9,6 kilométer hosszúságban. Kicserélték forgalmi, javítótelepi és bekötővágányokat és azok tartozékait. Emellett másfél kilométerrel meghosszabbították a hálózatot Felső-Majláthig, átépítették a megállókat, a javítócsarnokot és a karbantartóbázist is teljesen felújították – írja a minap.hu.