Prokaj Tamás a Miskolc Televízió Kilátó című műsorának volt a vendége a héten. Az igazgató felelevenítette, hogy a legutóbbi közgyűlésen is fontos téma volt, hogy mi lesz a húszemeletes épület sorsa.

– Nos, egy rendkívül parázs liciten új gazdára talált az épület. Két ismert és tőkeerős miskolci ingatlanfejlesztő licitjét követően a szerződés megkötése van folyamatban. Az épületet egy viszonylag rövid, négyéves fejlesztési kötelezettséggel értékesítjük egy rendkívül magas meghiúsulási kötbér kikötése mellett. Mindkét ingatlanbefektető azonnal meg akarja kezdeni a munkát, a szerződés megkötése után további részletekkel is szolgálhatunk – tette hozzá

A világjárványt megelőzően leginkább irodákra volt szükség Miskolcon, ez azonban mostanra megváltozott: ma már inkább lakások terén van hiány.

– Akár lakásokat, apartmanházat alakít ki az új befektető a húszemeletesben, vagy olyan szálláshelyet, ahol Miskolc nagyobb gyárainak munkásait lehet elhelyezni, mindegy is, hiszen minden esetben rövid úton 100 százalékosan hasznosítani tudja a befektető az épületet – mutatott rá az ingatlangazdálkodási igazgató.

Prokaj Tamás elmondta, mivel az épület évek óta üresen áll, és a jelenlegi önkormányzat önmaga nem tud egy 4-5 milliárd forintos nagyságrendű beruházást végrehajtani, ezért hozták azt a döntést, hogy be kell vonni a magántőkét.