Két, kettes kiemelt riasztású tűzesethez riasztották a tűzoltókat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hétfő délután; Sajóbábonynál, illetve Tardon oltottak. Debrecen határában lakóházakat veszélyeztetett az avartűz hétfő délután.

 Tardon már befejeződött az oltás, ott 100 szalmabála és három hektár szárazfű égett – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője az MTI-vel. Kézi szerszámokkal, sőt erőgéppel is dolgoztak. Sajóbábony külterületén nagy kiterjedésű szárazfű tűzhöz riasztották a tűzoltókat, a dombos területen kézi szerszámokkal és erőgéppel próbálják megfékezni a lángokat.

Lakóházakat veszélyeztetett az avartűz hétfő délután Debrecen határában; a tüzet körülhatárolták, személyi sérülés nem történt – közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

A tíz hektáron égő aljnövényzet oltásában öt járművel húsz tűzoltó vett részt, akiknek időben sikerült körülhatárolni a tüzet, így a lángok nem terjedtek át a szomszédos lakóépületekre – tette hozzá Madai Petra.

Tájékoztatása szerint több fa villanyoszlop is megsérült a tűzbe, az áramszolgáltató szakemberei a helyszínen dolgoznak a kárelhárításon. A tűzoltóknak a lángok eloltása után még mintegy egy órányi munkájuk van a helyszínen, hogy a későbbiekben ne kaphasson újra lángra az aljnövényzet – ismertette Madai Petra.