Miskolc. 2010 óta leállt a város motorja..

Együttgondolkodásra hívja a városlakókat  a miskolci MSZP elnöke, dr. Simon Gábor.

Ennek jegyében jelent meg a Miskolc 2020 kiadvány, melyben felsorolták, milyen témákban várják a miskolciak ötleteit. Többek között: egészségügy, közbiztonság, gazdaságfejlesztés, városfejlesztés, közlekedés.
A kiadványt pénteki sajtótájékoztatóján mutatta be a pártelnök. Ahol elmondta: „2010 óta leállt a város motorja. Az MSZP városvezetése alatt a város történetének legnagyobb fejlesztése valósult meg Miskolcon, közel 100 milliárd forint értékben.” Bírálta a jelenlegi városvezetést a beígért, de eddig meg nem valósult főtér, tapolcai turisztikai fejlesztés kapcsán, illetve az egészségügy helyzete miatt is.
„A városvezetésnek elképzelése sincs arról, hogy a következő, 2014-2020 közötti fejlesztési ciklusban mi történjen a városban” – fogalmazott. Éppen ezért Simon Gábor együttgondolkodásra hívja a miskolciakat, mondják el, mit tennének a városban, illetve milyen Miskolcon szeretnének élni 2020-ban.
A miskolciak javaslatait személyesen, interneten is várják, illetve a közösségi portálokon. A pártelnök hangsúlyozta: az MSZP is szeretne programokat megfogalmazni a fejlesztési ciklushoz, ezért két munkacsoportot alakítottak ki, egyik a gazdaságfejlesztéssel, másik a szociális ügyekkel foglalkozik. Közel 50 szakember csatlakozott eddig hozzájuk.