Újabb dohányfőnöki trafikmutyi!  Gyulay Zsolt egyik legjobb barátjának, volt cégtársának családtagjai is nyertek az állami dohánypályázaton – tudta meg a Blikk.

A pályázatkiíró Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának legbelső baráti köréhez tartozó Czupy Gábornak a fia, Czupy Dániel két koncessziót is nyert, egyet Gyulay lakókörnyezetében, Óbudán, egyet Sopronban, testvére, Tóthné Czupy Adrien pedig Sopronban vitt el egy trafikot.

A Czupy család és a Gyulay házaspár korábban üzlettárs is volt. Az azóta már megszűnt Americard Kft.-nek a Gyulay házaspár mellett Czupy felesége, Czupyné Németh Klára volt a tagja 1996 és 2000 között. A cégbe később, 2006-ban bekerült Czupy testvére, Czupy Adrien, a soproni nyertes, aki a jelenlegi vállalkozásába idén februárban vette fel a dohányáru-kereskedelmet a tevékenységi körébe.

Kerestük Gyulay Zsoltot az újabb esettel kapcsolatosan, ám lapzártánkig nem válaszolt a kérdéseinkre. A pénteken megjelent cikkünkre viszont utólag reagált, amelyben a sógornője, Józsa-Gyurics Tünde három elnyert dohányboltjáról számoltunk be.

– Személyes támadásokra nem kívánunk reagálni – írta akkor a Blikknek Gyulay, amikor azt akartuk megtudni, hogy tudott-e rokonának pályázatáról, és nem érzi-e visszásnak, hogy több hozzátartozója, ismerőse is nyert az általuk kiírt pályázaton. blikk.hu