Rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat a rendőrség büntetőeljárást az 50 éves miskolci V. Andrásnéval szemben.
A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2013. június 1-jén valamivel reggel nyolc óra előtt egy Miskolc-Lyukóvölgyi buszmegállóban odalépett egy ott várakozó idős hölgyhöz, akitől pénzt követelt. Mivel a támadó elutasító választ kapott, a megállóból távozó sértettet több alkalommal megütötte és erőszakkal elvette annak válltáskáját a benne lévő mobiltelefonnal és készpénzzel együtt. A történteket látva egy férfi a bántalmazott segítségére sietett és visszavette a rablótól az értékeket, amivel egyidőben riasztotta a helyi körzeti megbízottakat.
A Miskolc-Lyukóvölgyi Körzeti Megbízotti Csoport helyszínre kiérkező járőrei a kapott személyleírás alapján a helyszín közelében azonnal elfogták a támadót.
A Miskolci Rendőrkapitányságra előállított gyanúsítottat a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, egyben kezdeményezték előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését, amit ügyészi indítványra a Miskolci Járásbíróság a mai napon elrendelt.