Feltörték Papcsák Ferenc (Fidesz -KDNP) zuglói polgármester, országgyűlési képviselő autóját csütörtökön, a járműből csak pénztárcáját és Fidesz-flottás telefonját vitték el – tájékoztatott a XIV. kerületi önkormányzat pénteken.
A gépjárműben lévő laptopot, fényképezőgépet és egyéb értékeket érintetlenül hagyták. A közlemény szerint korábban minden választási kampány közeledtével betörtek a polgármester házába és feltörték autóját. A közleményben azt írták: Papcsák Ferenc bízik abban, hogy az eset nincs összefüggésben azzal, hogy „egy zuglói LMP-s képviselő hosszú évek óta vizslatja parkolási szokásait, és rendszeresen fényképezi autóját”. Azt ugyanakkor gyanúsnak tartják, hogy a polgármesternek csak személyi iratait és flottás telefonját vitték el – közölték. Papcsák Ferenc ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen.
A Blikk éppen pénteken számolt be arról, hogy Papcsák változtatott parkolási szokásain, legalábbis a polgármesteri hivatal parkolójában. Míg ugyanis korábban Mercedesének két autónyi hely volt fenntartva, felfestéssel egyértelműsítve, hogy oda csak a polgármester parkolhat, addig ma már eltűnt a felirat, és nem kettő, csak egy helyet foglalhat le autójával.