A Bors információi szerint Gerendás  Péter és Székhelyi József szerda este adott volna közös előadást Közérzeti napló címmel, de a hatvanfős teremben a program kezdete előtt percekkel csak a jegyszedő néni és egy újságíró lézengett. Ez, mint a színház igazgatója a bulvárlapnak elmondta, meglehetősen szokatlan, még a 2300 forintos jegyár ellenére is. Gerendás az elmaradt előadás után beült egy Lexus volánja mögé és távozott.

 

Geredás Péter Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, de igazán sikeres nem tudott lenni soha, mert, mint ahogy a Facebookon március 31-én közzétett üzenetben fogalmazott, „második vonalba született.” A kvázi búcsúlevélben emigrációt emlegetett és keserűen írt anyagi helyzetéről: „Az életem során összegyűjtött javaimat eladtam, amit mind feléltünk. Zongora, ami sokat jelentett nekem, gitárok, amelyeket a spórolt pénzemből vettem. Néhány hete egy 30 éve dédelgetett 66-os Stratocaster gitártól váltam meg, amelynek eladása (nagy érték) pont egy hónapi megélhetésünket bitosította. Pedig nem élünk nagy lábon.”

Ehhez képest a legolcsóbb (új) Lexus-modell 7,8 millió forintba kerül, bár a Bors képén látható modellt már egymillió forint körüli áron meg lehet kapni. Ezek szerint az elmúlt két hónapban valami változás csak beáállt a zenész anyagi helyzetében.