Megdöbbentő részleteket tudott  meg a STOP Esztergom polgármesterének magánéletéről. A birtokunkba került dokumentumokból, valamint a feleség által elmondottakból kiderül: Meggyes Tamás többször is súlyosan bántalmazta a nőt – volt, hogy kitépte a haját -, és olyan is előfordult, hogy a bántalmazás miatt a hölgy kórházba került. A verések mellett Kui Rózsa állítása szerint férje hosszú időn keresztül csalta őt hivatalbeli beosztottjával, most pedig megpróbálja ellehetetleníteni.

 

Elég! – áll a Fidesz EP-választási kampányplakátjain és pontosan ugyanígy érez Meggyes Tamás fideszes polgármester felesége is. Csakhogy ő nem a szocialisták, sokkal inkább férje „ténykedése” miatt gondolkodik így. A nő 10 éve él a politikussal, most épp a válóperük zajlik. Kui Rózsa elképesztő részleteket közölt a STOPpal Meggyes Tamással töltött éveiről.

Mint elmondta, a viszony 9 hónapja mérgesedett el végleg közöttük, ám ő akkor még reménykedett a folytatásban. A dolog végül idén áprilisban dőlt el, férje ekkor vállalta fel a nyilvánosság előtt is kapcsolatát szeretőjével – aki férjes asszony és nem mellesleg az esztergomi Városszépítési Osztály vezetője is. „A kapcsolat már évek óta tart, én csak most tudtam meg” – mesélte a nő a STOPnak.

„Egyszer csak megfogta a Rózsa fejét és szoptatás közben a szék fa keretébe ütögette”

A beosztottal való affér azonban csak a jéghegy csúcsa. Kui Rózsa állítása szerint házasságuk évei alatt ennél sokkal durvább dolgok is megtörténtek. „A férjem többször bántalmazott: három esetet tanúkkal tudok bizonyítani, egy alkalommal pedig rendőrségi jegyzőkönyv is készült a történtekről. Utóbbi öt évvel ezelőtt történt, összeszólalkoztunk, majd Tamás elment moziba. Mikor visszatért, nem engedtem be. Ekkor elment egy bevásárlóközpontba, vett egy feszítővasat, és azzal nyitotta ki az ajtót. Bántalmazott, miközben a négy hónapos közös gyermekünk a kiságyban feküdt” – avatott be a nem mindennapi részletekbe.

Jegyzőkönyv tanúkihallgatásrólA STOP megszerezte az említett rendőrségi jegyzőkönyvet, amelyből további megdöbbentő részletek derülnek ki a történtekről. A kihallgatott tanú Kui Rózsa szavait idézve beszámol például arról: Meggyes a bántalmazás közben egy párnát nyomott a nő arcára, hogy ne legyen zaj. „Mondta a Rózsa, hogy neki halálfélelme volt, azt hitte, hogy meg fog fulladni, meg fog halni” – tette hozzá.

A dokumentumból kiviláglik az is: a tanú más, korábbi esetekről is felvilágosította a rendőrséget. Szintén a feleség elmondása alapján felidézett egy 2004 januárjában lezajló vitát, amikor is Meggyes Kui Rózsát „verbálisan terrorizálta, nem engedte, hogy a székből felkeljen”, majd „egyszer csak megfogta a Rózsa fejét és szoptatás közben a szék fa keretébe ütögette”.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást Meggyes Tamás ellen.

„A hajánál fogva rángatta, ott ütötte-verte”

Az illető mindemellett elmesélt egy 1999-es vitát is. Ekkor Meggyes „a Rózsát teljesen szétverte, kitépte a haját hátulról, felvitte Dobogókőre és az eset vége az lett, hogy a baleseti sebészetre kellett bevinni. Dobogókőn még valami szakadékba is be akarta dobni a Trabanttal együtt… Az egész tortúra kb. 3 órán keresztül tartott, addig nem engedte el őt a Meggyes. A Rózsát egyébként 4 napig bent is tartották a kórházban, olyanok voltak a sérülései… Az egész a Rózsa elmondása szerint úgy történt, hogy ott a földön a hajánál fogva rángatta, ott ütötte-verte.”

Erről egyébként az esztergomi kórház baleseti sebészetén orvosi látlelet is készült, amelyben ez áll: Kui Rózsát „elmondása szerint ismert személy megverte. Eszméletét elveszítette. Hányt, jelenleg feje fáj.” Sérüléseiről pedig a következőket rögzítették: „…Fejtetőn elől 2 Ft-nyi horzsolás, tarkótájékon csecsemőtenyérnyi területen kitépték a haját… Sípcsontja nyomásra érzékeny.”