A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársa 2013. május 16-án a reggeli órákban Tarcal felől közlekedett a 37-es számú főút irányába, amikor nagy sebességgel megelőzte őt egy személyautó. Az autó cikázott az úton, gyakran a bal oldali sávot is elfoglalta. Tarcal után egy szembejövő Renault-ot le is szorított az útról, amelynek vezetője inkább elrántotta a kormányt, csakhogy elkerülje a frontális ütközést. A szabályosan közlekedő jármű végül az út menti cserjésben kötött ki.
Ezt látva a pénzügyőr azonnal értesítette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenység-irányítási központját, akikkel állandó kapcsolatot tartva követni kezdte az ámokfutót. A száguldozó Suzukist végül a kiérkező rendőrjárőrökkel közösen, Szerencs belterületén sikerült elfogni.
A közlekedési szabályokat semmibe vevő autós által cserbenhagyott, vétlen járművet vezetőnek sikerült sérülések nélkül megúsznia a balesetet. Autójában 200 ezer forintos kár keletkezett.
Az ámokfutóval szemben elfogása után alkalmazott alkoholszonda elszíneződött. A kapitányságra előállított 27 éves bekecsi J. Tibor ellen a Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya cserbenhagyás és ittas járművezetés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.