Szanyi:  Ha majd a jobbikosok lerakják a péniszpumpát, és lemásznak a rúdtáncosok eszközeiről    http://www.bplusz.hu/

Keményen beszólogat  a kormánynak és a jobbikosoknak is. Hétvégén megházasodott, mi még előtte kérdeztük őt több, sokakat érdeklő kérdésben. Elgépelésekkel teli interjú Szanyi Tiborral, az MSZP képviselőjével. – Politikai ellenfelei rengeteget támadják Önt azzal, hogy sok alkoholt fogyaszt. Ennek az az oka, hogy politikailag képtelenek Önön fogást találni?

– Nem tapasztaltam, hogy politikai ellenfeleim ezzel támadnának, ez kizárólag a szélsőjobb mániákus agymenése. Ha majd lerakják a péniszpumpát, és lemásznak

a rúdtáncosok eszközeiről, akkor esetleg megvitathatjuk velük ezt a témát. Az viszont tény, hogy ugyanezen figurák még egyetlen politikai tézisemmel sem foglalkoztak. Igaz, máséval sem nagyon.

 

– Egyébként mi a kedvenc itala? Megkerülhetetlen a kérdés: ha borról van szó, vörös vagy fehér?

– Nagyon kedvelem a jó söröket és a jó borokat, csak az a baj, hogy a gyomrom egyiket sem nagyon bírja. Az utóbbi években inkább a koktél jellegű italokat preferálom.

– Nemrégiben egy parlamenti ülésen Mutyifilter feliratú cigisdobozt ábrázoló transzparenst mutatott fel az ülésteremben, amiért a házelnök szankcionálta Önt. A jövőben is készül hasonló performanszokkal?

– Engem nem nagyon izgat, hogy a házmester mit művel, habár egyetértek a róla alkotott népi véleményekkel. Természeresen igyekszem élni az összes verbális és vizuális eszközzel. Fiatal munkatársaim ontják és ki is dolgozzák az ötleteket, amelyek pár másodperc alatt kivitezhető akciókat jelentenek. Hol két tojással, hol egy cigisdobozzal. Úgy is mondhatnám, hogy szó szerint képet, képeket viselek.

 

– Hogy látja, az egyre több formációból álló baloldal képes lesz összefogni a választásokra, hogy megdöntsék az Orbán-rezsimet?

– A baloldalon egységet látok. A forgácsolódás inkább a liberálisokat jellemzi, de remélem, hogy az MSZP alkalmas mágnes lesz számukra is.

– Közismerten szabad szájú politikus hírében áll, többször keményen odaszól ellenfeleinek. De van-e olyan fideszes vagy jobbikos képviselő, akit egyébként bármilyen okból szimpatikusnak talál?

– A Jobbikkal az elutasításon túl semmilyen egyéb viszonyom nincs. A Fideszesek közül akár szimpatikus is lehetne néhány figura, de kerülném a néven nevezést, mert félő, hogy a társaik eldádáznák őket.

– Meddig szeretné folytatni politikai karrierjét?

– 66 éves korom után bevállalnék egy miniszterelnöki ciklust, utána irány a nyugdíj.