Miskolci közlekedés. A harckocsi parancsnok marad, a VEKE már haver, Sárközi kitüntetve. Egy hét

Hevesen tagadta, majd nyilvánosságra  hozta a miskolci önkormányzat, hogy ismét lecserélik a MVK vezérkarát, melyet a városi legendák szerint egy nyugdíjas harckocsi parancsnok vezetett idáig. A gondok akkor keletkeztek, amikor a cég nem bírt elég buszt kiállítani reggelente, és arra hivatkoztak, hogy a tél gallyra vágta a buszokat. A miskolci Volán körzetében nem volt tél, kérdezték többen is, mire a város többször kijelentette, hogy bizony a 15 centis hó volt a hibás. Ekkor állt elő a VEKE azzal, hogy amit az önkormányzat állít, az nem igaz, alkatrész-hiány és elégtelen szervezés miatt nem jön a busz reggel Miskolcon.
A buszok viszont továbbra sem jöttek, csak közlemények, és a régi nóta. „Az elmúlt hetek rendkívüli időjárása, különösen a március közepén lehullott nagy mennyiségű hó az MVK Zrt. buszaiban olyan károkat okozott, amelyekhez alkatrészeket kellett beszerezni. A javítások elkezdését nagyban hátráltatta az alkatrészek késedelmes szállítása, és az, hogy sok alkatrészt le kellett gyártatni, mert raktárról nem tudták szállítani. Ezek a problémák együttesen vezettek járatkimaradásokhoz egyes vonalakon.”
Mire a VEKE kontrázott. „Lehet nullához közeli számokkal manipulálni, de a reggeli csúcsban a buszra várókat ez aligha hatja meg. A reggeli csúcsórára vetítve ugyanis a 22 forduló azt jelenti, hogy 14 százalék hiányzik a buszos szolgáltatásból. Az alkatrészek beszerzése azért is csúszhat sokat, mert a sok szállítói tartozás miatt az MVK rossz ügyfélnek számít, hozomra már senki sem szállít neki, beszerelésük pedig azért, mert a szerelők kétharmadát tavaly elbocsátották.”
A héten már Kriza polgármester a VEKE képviselőjével az oldalán jelentette be, hogy a harckocsis megy, jön egy másik igazgató. (Az ex-honvédot ki sem rúgták, amiből sokan arra a következtetésre jutottak, hogy a neki kiosztott szerepet jól hozta…. a végén még megnyerne egy munkaügyi pert.)
Ja, elnézést senki nem kért az utasoktól.
Új momentum, hogy a céget megpróbálják átlőcsölni a Borsod Volánra, mint ahogy azt az eszakhirnok.com már korábban megírta. Biztosan azért, mert feléjük kevesebb hó esik…
Bréking. Sárközi György, a Borsod Volán igazgatója is kitüntetést kapott a város napján.