Zsiga Marcell, mielőtt kiadta   volna az utasítást a villája előtti aszfaltozásra, tanácsot kért politikustársaitól. Elment Sanyi bácsihoz. Az öreg éppen tűzkövet pattintott, csak úgy, hobbiból. Fiam mondta, nálunkis folyamatosan próbálkoztak az elvtársak. Halmai Gyuszi haverjai egyszer azzal jöttek elő, hogy vegyen az miskolci önkormányzat egy vitorlást nekik az Adriára, az Idősügyi Tanács pénzéből és a nyuggerek legfeljebb majd télen vitorláznak.  Bernáth meg bérbe akarta adni az irodámat egy arab telefonneppernek a fő utca pláza projekt keretében.
De vigyázz. Ha bukta volt nálunk, én mindig azon voltam, hogy az ebédjegyet ne vegyük el senkitől. Ahogy látom, nálatok ez nem így van.
Mi a föld alatt építkeztünk annak idején, csatorna meg ilyenek, mondta Kobold Tamás mélézva, aki egy lyukas könyökű vadász zakóban, alatta egy BOSCH trikóban fogadta kádéenpés tagtársát. Aszfaltoznál? Belefér, jobb ötlet, mint amit Tömjén csinál mostanában.
A cigány kisebbség önkormányzat vezetője azt mondta. Tesokám, én a te helyedbe már a választási kampánnyal foglalkoznék. Ezzel a Zsiga névvel kellene valamit kezdeni. Páldául Hopsz te Zsiga címmel csinálnának egy klippet a tezsvérek. Garantálom, hogy minden avasi lakásból ez dübörögne, de ehhez ki kellene osztani pár száz gettóromboló koffer rádiót a legsukárabb csávóknak, oszt jöhet a választás. Biztos nyersz.

 Mokrai Mihály fitymálva kérdezte: van egy aszfaltozó céged? Niiiiiiincs? Öcsém, te egy lúzer vagy. Így csak annyi hasznod lesz, hogy nem megy gallyra a futóműved.

Tompa Sándor arra figyelmeztette, hogy húsz évvel ezelőtt kapott egy Alfa Rómeót mint egy igazgató tanács tagja, de az északhirnökben azóta is emlegetik a kommentelők.
Halmai Gyula azt tanácsolta, kössön szerződést az önkormányzattal. A város havonta 47 ezer forinttal támogat, mert tesztelsz egy új típusú aszfaltot, amelyet a későbbiekben használni fognak Miskolcon. Hogy éppen a házad elött van? Nem számít. Papír legyen róla. Mi is ezt csináltuk, ezért nem tudnak rajtunk  fogást találni a debreceni rendőrök.
Édes Erdély itt vagyunk, köszöntötte a polgármestert illendően Zsiga. Miattad nem fognak újraválasztani, dörrent rá a rosszkedvű Kriza. Nálam is rossz az út, a zsír új Superb-em meg majd szétesik, de mégsem lépek.  De ha kiderül neked reszeltek, Földesi elhinti a Blikk-nek és mehetsz helyettes járási vezetőnek Cigándra.

Seresné Horváth Zsuzsanna azt mondta, hogy várjon mert már készül a véleménye, de Zsiga nem várta meg.

Végül elment a zsidókhoz.
Shalom, mondta megszeppenve Szegedinek. Mondjad fiam, mondta leereszkedő hangsúllyal a pénzügyi bizottság vezetője. Új aszfalt az utcádba? Ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz.