„Az a baj, hogy magának nincs más gondolata, nem nagyon érdemes magához bejönni, mert nem tud értelmes kérdést feltenni, ezen lovagol két éve, és nem hiszem, hogy a főnökei ezért megdicsérik, mert ha magának két éve egyetlen kérdése van, akkor nem nagyon érdemes magával beszélgetni” – mondta Tarlós István az ATV csütörtök esti adásában Kálmán Olgának, miután a riporter a fővárosi Fidesz és a Tarlós István között fennálló konfliktusról faggatta.

 

Kálmán Olga azt felelte, a főnökei akkor dicsérik meg, amikor indokoltnak látják, és nem Tarlós sugallatára. A főpolgármester erre úgy válaszolt, ő és a fideszes frakció úgy rendezik a nézetkülönbségeiket, ahogy ők jónak tartják, „nem pedig Kálmán Olga kívánságának megfelelően”.

Amikor Kálmán újra arról faggatta, hogy a BKK buszbeszerzése ügyében miért nem szavazott együtt frakciójával, Tarlós azt mondta: szerkesztő asszony, a választ, amit adtam, kilencvenes IQ fölött meg szokták érteni, hogy ön nem értette meg, az legfeljebb a 

Kálmán Olga kérdésére, miszerint minden nőt így szokott-e Tarlós sértegteni, a főpolgármester azt mondta, nem tudja, miért nem tudnak a Fidesz-Tarlós viszony kérdésén túljutni, amikor ennél fontosabb problémák vannak. A riporter erre válaszul azt mondta, hogy túllépnek majd, ha értelmes választ kap a kérdéseire, mire Tarlós azzal vágott vissza, hogy nem tud együgyű kérdésekre értelmes válaszokat adni. Akkor legközelebb majd a válaszainak megfelelően fogok kérdezni – zárta le a beszélgetést az ATV riportere.

Tarlós korábban a busztenderre vonatkozó kérdésre azt felelte, hogy nem véletlenül „nem szavazott” a fideszes előterjesztésnél, mert így később óvni tudja a frakciót a „szavazatával”, ha komolyabb forráshiány keletkezne a jövőben. A buszbeszerzéssel egyébként több problémája volt: a legfontosabb a finanszírozás, mert amíg nem látja a város forrásait biztosítottnak, addig nagyon óvatosan bánna a költekezéssel.

A másik – folytatta – hogy ezek a buszok nem a város tulajdonába kerülnek, így csak szolgáltatást vásárol meg a város, és a cégek a végén bejelenthetik, hogy ki kell fizetni a járműveket, amennyiben Budapest igényt tart a közlekedési eszközökre. A harmadik pedig az, hogy a pályázaton győztes cég, az egyébként Széles Gábor érdekeltségébe tartozó VT-Transman javarészt nem magyar tulajdonú.