A szocialista képviselő úgy véli, Pakusza  képviselő a Vilma-forrás ügyével kapcsolatban a tényekre nem is kíváncsi.
Egyetlen fillérjébe sem került Miskolc önkormányzatának, hogy ideiglenes megoldásként elvezették a felgyülemlett vizet a perecesi Vilma-forrás előtti betonplaccról. A dugulás megszüntetésére, az eredeti állapot helyreállítására már elindult a közbeszerzés, amint a város megköti a szerződést a nyertes kivitelezővel, indulhat a munka.

 

Mindezt Bazin Géza, Pereces szocialista önkormányzati képviselője mondta el pénteken Miskolcon, annak kapcsán, hogy csütörtökön Pakusza Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő bírálta az ideiglenes kivitelezést, s felelősségre vonást sürgetve azt a látszatot keltette, mintha ez önkormányzati pénzből, végleges helyreállításként történt volna meg. Ez viszont Bazin Géza szerint nem igaz, úgy véli, a jobbikos képviselő hazug állításokra alapozva csak a hangulatot próbálja kelteni itt is, ugyanúgy, ahogyan azt pártja szerte az országban, más ügyekben is teszi.

Bazin Géza elmondta: a Vilma forrás az elmúlt időszakban lépten-nyomon eldugult, a forrás előtti placcon összegyűlt a víz, a perecesiek alig tudták megközelíteni a kutat. Kérésére egy perecesi vállalkozó saját költségén megoldotta, hogy a forráshoz addig is eljuthassanak az emberek, amíg a végleges hibaelhárítás meg nem történik (társadalmi munkáját, anyagi hozzájárulását a képviselő utólag is köszöni). A vállalkozó a vizet elvezette a betonplaccról, de ezt csak azzal tudta megoldani, hogy a közeli park egy részére folyatta azt. Az 5-600 négyzetméteres parkból így 5-6 négyzetméter került víz alá (3-4 centiméter „mélységű” pocsolyákról van szó), ami majd szintén eltűnik, ha a végeleges helyreállítás megtörténik.

Ez várhatóan hamarosan el is kezdődik. Bazin Géza arról tájékoztatott, hogy a gyorsított közbeszerzési eljárás megtörtént, három pályázó közül kiválasztották a kivitelezőt, jelenleg a szerződéskötés előkészítése zajlik.

A szocialista képviselő kijelentette: nem először fordul elő, hogy a jobbikos képviselő meg sem próbálja megismerni a tényeket, segíteni sem próbál, célja a hangulatkeltés, a gyűlöletszítás. eszakonline.hu