Kampányt indított a Gazdasági  Versenyhivatal, egyre többen dőlnek be ugyanis az úgynevezett fogyasztói csoportoknak, és fizetnek rá a tervezett hitelre. Információs honlapon gyűjtötték egybe a tudnivalókat, de ingyenes telefonos ügyelet is indult, illetve emailben és postán is lehet segítséget kérni, illetve panaszt tenni.

 

Megszorult, sok esetben BAR/KHR-listára került ügyfelek folyamatosan fordulnak hitelnek tűnő konstrukciókat kínáló cégekhez, fogyasztói csoportokat szervező vállalkozásokhoz. A fogyasztói csoportok szervezői azonban hirdetéseikben túlnyomórészt megtévesztő tájékoztatást nyújtanak, nem ritkán félrevezetik az ügyfeleket – áll a Gazdasági Versenyhivatal által indított információs honlapon, a www.nedoljbe.hu oldalon. Azért indították el az oldalt, a kapcsolódó telefonos ügyfélszolgálatot, és azért tájékoztatnak hirdetéseken keresztül, hogy a fogyasztók megismerhessék a fogyasztói csoportok sajátosságait, az ezek ajánlataival kapcsolatos veszélyeket, és tudatosabban dönthessenek.

A fogyasztói csoport egy vásárlási társulás, amelyben a csatlakozók vállalják, hogy előre bizonyos részleteket fizetnek, és az így felgyülemlett összegekből a tagok bizonyos időközönként sorra megszerezhetik egy meghatározott áru (pl. lakás vagy autó) tulajdonjogát, vagy igénybe vehetnek egy adott szolgáltatást. A rendszer ugyanakkor számos olyan elemet tartalmaz, ami jelentős bizonytalanságot rejt az ügyfelek számára, ám ezekre nem hívják fel kellően az emberek figyelmét. Ennek eredménye a remélt haszon helyett jó eséllyel csak évekig tartó bosszúság és akár több százezer forintos veszteség lesz.

Az információs oldalon összeszedte a GVH azokat az ismérveket, amelyek alapján bárki rájöhet, hogy fogyasztói csoporttal van dolga.
A fogyasztói csoportok hirdetései rendszerint bulvárlapokban, ingyenes reklámkiadványokban jelennek meg. A leggyakrabban direkten kiírják, hogy BAR-listásoknak, nyugdíjasoknak is nyújtanak szolgáltatást, vagy kifejezetten nekik szegezik a kérdést: „BAR-listás? Nyugdíjas? Nem kap hitelt?”
Gyors, egyszerű, a banki hiteleknél könnyebben megszerezhető pénzügyi megoldásnak tüntetik fel a szolgáltatásukat. A hirdetések kinézetük alapján azt a hatást keltik, mintha hitelt/kölcsönt kínálnának, még akkor is, ha néhány esetben (általában kisebb betűkkel) utalnak rá, hogy hitelt, kölcsönt nem nyújtanak. Ezek a cégek nem bankok vagy egyéb pénzintézetek, valójában nem pénzügyi szolgáltatást kínálnak.

Többnyire feltüntetnek példákat a „megszerezhető” összegekre és a hozzájuk tartozó törlesztőrészletekre és futamidőkre vonatkozóan, pl.: 3 millió havi 10 000 Ft. Némely esetben feltüntetik a „fogyasztói csoport” kitételt (a legtöbbször apró betűkkel), ám azt nem fejtik ki, hogy ez mit jelent pontosan, és mi a lényege. A legtöbb esetben nem szerepeltetik saját cégnevüket. Általában csak ügynökök, közvetítők útján érhetők el a megadott telefonszámokon, és ők tartják a kapcsolatot az ügyféllel a szerződéskötéskor is.

A GVH kéri, hogy, ha valaki a fentiekhez hasonló gyanús hirdetést lát, és bizonytalan, elfogadja-e ajánlatukat, hívj az ingyenes információs számot: 06-80/48-48-48, vagy írjon e-mailt a nedoljonbe@gvh.hu címre, mielőtt bedőlne nekik! Postán is feladhatja az érdeklődő vagy bajbajutott levelét, melyet az 1245 Budapest 5. Pf. 1036 címre juttathat el