Csanád csajozik? Nőügyek miatt bomlott fel a Jobbik Borsodban ?

Szegedi Csanád az ellentétről  azt mondta az [origo]-nak: akkor romlott meg a viszonya Endrésikkel, amikor 2009-ben megkérte őt, legyen a gyermeke keresztapja. Szegedi ezt akkor visszautasította, mert úgy érezte, hogy ezzel Endrésiknek politikai céljai vannak, és a karrierjét szeretné egyengetni. A visszautasítást Endrésik Szegedi szerint nagyon zokon vette, és megharagudott rá. Endrésik megerősítette, hogy 2009-ben valóban Szegedit kérte fel keresztapának, de hozzátette, hogy nem sértődött meg a visszautasító válaszon. A gyerek keresztapja végül a Jobbik edelényi elnöke lett.

 

Endrésik Zsolt kijelentette, hogy a kapcsolat megromlásának igazi oka nem a keresztapaság. Szerinte a viszály alapja „egy olyan személyes konfliktus, amelyet 1500 évvel ezelőtt párbajjal intéztek volna el”. Kérdésünkre, hogy nőügyről van-e szó, Endrésik azt válaszolta: „hadd ne mondjak erre semmit”. Korábban ugyanis több borsodi jobbikos is azt mondta az [origo]-nak, hogy „Csanád megbocsáthatatlan dolgot követett el”, és a pártban egy nőügyről pletykálnak.

 A Jobbik alelnöke ekkor azt mondta az origo.hu-nak: „fogalmam sincs, hogy Endrésik milyen nőügyről beszélt a jobbikosoknak, nekem tiszta a lelkiismeretem”.

Endrésik nemcsak a borsodi jobbikosoknak célzott rá, hogy információi vannak arról, hogy Szegedi kifogásolható dolgot tett. Szegedi Csanád Hiszek Magyarország feltámadásában című könyve néhány héttel ezelőtt jelent meg. Endrésik, aki hétfőn a parlamentben is ezt a könyvet olvasta, a Facebookon ezt korábban úgy kommentálta: „remélem, hogy a házasságtörések, a pénzügyi és politikai machinációk és egyéb érdekességek is megtalálhatók benne. Lehet, hogy nekem is kellene írnom egy könyvet?”