2-es körzet. Takács bizakodik

Miskolcon a 2-es számú körzetben tartanak időközi voksolást a fideszes képviselő halála miatt. Giákné Bobály Judit 2010 őszén a szavazatok 40,1 százalékával diadalmaskodott Martin-Kertvárosban és Szirmán, az MSZP 28,82, míg a Jobbik 18,37 százalékot kapott. A borsodi megyeszékhely a baloldali erők fellegvára volt a 2009-es EP-választásig, amikor az MSZP rovására jelentősen megerősödött a Jobbik.

 

Miskolc egyik legnagyobb körzetében sok a fiatal és az időskorú is, ezért ezt a választást ők fogják eldönteni – mondta el az MNO-nak Takács Gábor, a Fidesz–KDNP jelöltje. Úgy látja, pártja élvezi a szavazók többségének bizalmát. – A választási programomat a településrészen élő emberekkel együtt, az ő problémáikat, kérdéseiket, gondjaikat figyelembe véve készítettem – tette hozzá.

Még van pótolnivaló

Takács elmondta, hogy durvaságot nem tapasztalt a kampány során, ami jellemző, az inkább a tisztességtelen versengés. „Természetesen volt negatív szórólapozás, de az sem inkább rólam szólt, hanem a pártszövetségről, amely támogat.” A jelölt úgy fogalmazott, hogy Miskolc egy olyan területéről beszélünk, ahol az elmúlt évtizedben jelentősen megnőtt a lakosság létszáma, nagyon sokan építkeztek itt az elmúlt 10-15 évben. Ezt a folyamatot azonban nem követte sem az infrastruktúra, sem az életminőséget javító szolgáltatások fejlődése – tette hozzá.

Martin-Kertvárosban és Szirmán komoly gondot okoz a csapadékvíz-elvezetés, az új részeken az aszfaltburkolat hiánya. Nincs a 21. század elvárásainak megfelelő játszótér, a közterek pedig felújításra szorulnak. A közlekedés és közbiztonság területén is van pótolni való – hangsúlyozta a Fidesz–KDNP politikusa. A mandátumért a Fidesz–KDNP, az MSZP, a Jobbik, az LMP, valamint a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség jelöltjei versengenek.

MNO