Munkát kínálnak Miskolcon  Tóth Imrének, az Éhségmenet elindítójának, aki csütörtökön a városi közgyűlés ülésén is megjelent. Amennyiben alkalmasnak bizonyul, kertészként alkalmazza majd, a Városgazda Kft.

 

Erről Zsiga Marcell alpolgármester tájékoztatott pénteki közleményében. Mint írja: „Tegnap Miskolc Megyei Jogú Város közgyűlésének ülését az MSZP által szervezett közjáték zavarta meg: ismét meneteltették Tóth Imre urat, ezúttal nem hóban-fagyban, hanem csak a városi közgyűlésre. Az elkeseredett Tóth urat négyszemközti beszélgetésre invitáltam.

A beszélgetés során elmondta, hogy korábbi munkájából a Gyurcsány-korszak idején, Káli Sándor polgármestersége alatt 2010. márciusában „számolt le”, ezért ismételten felszólítjuk az MSZP-t, hogy saját kicsinyes politikai ügyleteikbe legalább azokat a nehéz sorsú embertársainkat ne keverjék bele, akiket ők hagytak munka nélkül” – fogalmaz közleményében Zsiga Marcell.

Az alpolgármester szerint, a beszélgetés során kiderült, hogy Tóth Imre eredeti foglakozása kertész. Mivel a Miskolci Városgazda Kft.-nél jelenleg is van betöltetlen kertészi pozíció, ezért Tóth Imrének – alkalmassága esetén – munkát kínálnak a jövő héttől. – Reméljük, hogy városi kertészként, eredeti szakmájának megfelelően, tudását hasznosítva tud Miskolc felvirágoztatásában tevékenyen közreműködni – fogalmaz Zsiga Marcell.