Holcman a borsodi Jobbik gátlástalan Pőszéje. Jobbikos belharcok

A kuruc.info hírportálon dr.  Szabó Bálint állítólagos Szerencs környéki lakos aláírásával olvasói levél jelent meg, amely Holcman László megyei képviselő választásokat követő tevékenységéről fogalmaz meg súlyos állításokat. Az írásra közben a Jobbik megyei elnöksége közleményben reagált, a nyílt levélváltás tartalma nálunk is olvasható-írja a http://www.szerencsivalasz.hu
Tisztelt Sajtó!

 

Önök egy mérhetetlenül elkeseredett Szerencs környéki ember levelét olvassák. Családommal együtt mindig is elkötelezett híve voltam a Jobbik politikájának, s mint ilyen, nyíltan kiállok a mozgalom mellett. A párt, a maga európai szintű nemzetmentő politikájával minden támogatást megérdemel országos szinten. Ugyanakkor ami szűkebb környezetemben, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében történt az elmúlt szűk egy évben, az mélyen megrendít, mert az itteni történések nem mást vetítenek előre, mint a Jobbik pusztulását.

Az országgyűlési választásokon a Jobbik helyi jelöltjére, Holcman Lászlóra szavaztam, aki nem jutott be a parlamentbe, de a 2010-es helyhatósági választások után a megyei közgyűlés tagjaként vehette volna fel a küzdelmet a megyéért. Tudtommal, amikor Holcmant nem választotta meg a Jobbik megyei frakciója frakcióvezetőnek, ő szembefordult a Jobbikkal, és elkezdett a párt vezetése ellen szervezkedni és új pártot építeni. A körülöttem lévő értelmiségi rétegnek is feltűnt, hogy Holcman innentől fogva „eltűnt” a közéletből. Csak addig kellettünk, míg a szavazatainkat adtuk. Teljesen magunkra hagyott minket, a Jobbik miatt még megélhetésünket is kockára tevő embereket , ráadásul a közgyűlési és bizottsági ülésekre sem jár be. Ennek okán, pusztán kíváncsiságból felhívtam a Jobbik Országos Központját, hogy érdeklődjek, a pártvezetés mennyire van megelégedve Holcman úr teljesítményével.

Legnagyobb megdöbbenésemre azonban azt a választ kaptam, hogy Holcman László kilépett a Jobbikból arra hivatkozva, hogy nem ért egyet a párt politikájával. Vagyis ez az ember a mi bizalmunkból beült a „bársonyszékbe”, majd minket arcul csapva elkezdett álságos módon valami olyat, amire senki, de legalábbis mi, választók egyáltalán nem hatalmaztuk fel. Ma Holcman úr már egy másik pártot épít Borsodban a Jobbik ellen, miközben még mindig ragaszkodik azokhoz a kiváltságokhoz, melyekhez a Jobbik jogán, vagyis általunk jutott hozzá. Továbbra is felveszi a százezres tiszteletdíját, a költségtérítést, és továbbra sem akar lemondani mandátumáról, pedig ha jól tudom, a Jobbik képviselői kivétel nélkül felesküdtek a Szent Koronára, hogy ilyen esetben ezt feltétel nélkül megteszik, Isten őket úgy segélje. Ennek az embernek úgy tűnik, ennyit jelent a Szent Korona, Isten és az eskü. Külön felháborítónak tartom, hogy Holcman úr a mai napig a megyei közgyűlés Jobbik-frakciójának tagja, félredobva minden eszmét, elvet és tartást, csak azért, hogy különböző pozíciókat megtarthasson. Hasonló esetben egy tisztességes embernek egy lehetősége lett volna: visszaadni a mandátumát annak a pártnak, amelynek köszönheti képviselőségét.

Sajnálatos, hogy le kell írnom, de Holcman a borsodi Jobbik gátlástalan Pőszéje. De még Pőszénél rosszabb is, mert ő legalább a frakcióból távozott. Holcman Lászlónak az események tükrében még annyi tartása sem volt, mint a mindannyiunk által megvetett Pőszének. Viszont elérkeztünk egy újabb kényes kérdéshez, ugyanis ennek a botránynak nem csak egy felelőse van, hiszen Holcman László tudtommal már fél éve kilépett a Jobbikból, és ezt jelezte a párt megyei elnökének, Endrésik Zsoltnak, aki azóta sem tett semmilyen lépést annak érdekében, hogy ezt az amúgy egyértelmű helyzetet rendezze. Sőt többek kérése, figyelmeztetése ellenére sem tette meg a felelős megyei pártvezetőtől várható lépéseket. Ez azért különösen veszélyes, mert amennyiben rövid időn belül nem hívják vissza, ez precedensértékűvé válhat, és Borsod lavinát indíthat el a Jobbik tagságán belül, mely más megyékre is átterjedhet, lerombolva a nemzet utolsó esélyét a megmaradásra, amit mi, Jobbik-szimpatizánsok több éve féltve óvunk.

Aggodalomtól vezérelve, végső elkeseredésemben ez év január 17-én levelet írtam Endrésik Zsoltnak, jelezve neki a probléma súlyát, látva azt, hogy annak kezelésére az elmúlt egy évben semmilyen lépés nem történt. Hogy ez a megye első emberének elfoglaltságából vagy cinkos hallgatásából fakad-e, majd az idő eldönti.

A levélben megjelöltem, hogy amennyiben Endrésik úr két héten belül nem távolítja el Holcman urat a párt megyei frakciójából, és nem szünteti meg a visszaélést, miszerint százezres fizetést és költségtérítést vesz fel havonta „jobbikosként”, úgy kénytelen leszek a médiához fordulni. Mivel levelemre semmitmondó választ kaptam, és lassan egy hónapja semmilyen intézkedés sem történt, így most a média nyilvánosságát hívom segítségül, hogy fény derüljön erre a Jobbikhoz méltatlan visszaélésre. Arra kérem a Jobbik megyei tagságát és a nemzeti médiát, hogy segítsenek az ilyen árulók politikai pozíciókból való eltávolításában.

Én bízom abban, hogy a Jobbik nem egy következmények nélküli párt, és képes a saját soraiból eltávolítani az árulókat.

Szebb jövőt!

Dr. Szabó Bálint

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Jobbik elnökségének válasza Holcman László ügyében

Adjon az Isten!

Tisztelt Kurucok, Tisztelt Olvasók, Tisztelt Levélíró!

Mindenek előtt meglepődésünknek szeretnénk hangot adni, mivel az általunk nagyra becsült és rendszeresen olvasott kuruc.info portál úgy hozott le egy alaptalan vádakat és ténybeli tévedéseket tartalmazó levelet, hogy megjelenés előtt annak valóságtartalmát, hátterét nem vizsgálta, az érintetteket nem kereste meg. Így ez a levél inkább hangulatkeltésre jó, nekünk pedig a híres vicc jut eszünkbe a Jereváni Rádió híradásáról, melyben a hír igaz, csak éppen nem úgy ahogy az elhangzott. Lássuk tehát tényeket:

Holcman László 2011. szeptember 30-val valóban kilépett a Jobbikból. Erről értesítette a megyei elnökséget, valamint Vona Gábor Elnök Urat és Szabó Gábor pártigazgatót. Azt, hogy pontosan miért hozott ilyen döntést, az ő beleegyezése nélkül nem kívánjuk közzé tenni, bizonyára hamarosan meg fogja tenni ő maga, csak annyit, hogy személyes ellentét áll az ügy hátterében. Azt azonban itt is le kell szögezzük, hogy a levél állításával ellentétben tudomásunk szerint Holcman László sem kilépése előtt, sem utána nem szervezkedett a Jobbik vezetése ellen, sem új pártot nem kezdett építeni.

A levél állításával ellentétben Holcman László sem a Jobbikból való kilépése előtt, sem utána nem hiányzott a BAZ megyei Közgyűlés bizottsági vagy közgyűlési üléseiről. Sőt, mivel azóta is a megyei Jobbik-frakció tagja, nem hiányzott a frakcióülésekről sem, a frakció- és közgyűlési munkában folyamatosan és aktívan részt vesz. Megyei képviselő esetében pedig százezres fizetésről, pláne költségtérítésről nem lehet beszélni, mivel BAZ megyében költségtérítés megyei képviselőnek nem jár, a tiszteletdíjakkal pedig pénzhiány miatt – Pest megyéhez hasonlóan – itt is folyamatosan adós a megyei önkormányzat. Tehát megyei képviselőink tulajdonképpen társadalmi megbízatásként végzik feladatukat, útiköltségüket és minden egyéb, képviselői feladataikkal összefüggő kiadásaikat saját zsebből fedezve.

Tisztelt Levélíró semmitmondó válaszról ír Endrésik Zsolt megyei elnök részéről, sajnos ez az állítás sem fedi a valóságot. Ezzel ellentétben az első levél kézhez vétele után felvette a kapcsolatot a levélíróval, felajánlva neki egy személyes találkozót, ahol részletesen tájékoztathatja az ügyről. Endrésik Zsolt ezt azért tartotta fontosnak, mert több olyan megkeresést kapott az utóbbi időben, melyeknél később kiderül, hogy álnéven különféle ballib sajtótermékek munkatársai próbálnak információkat kicsalni ezzel a módszerrel, ennek pedig egyik ellenszere egy személyes találkozó. A felajánlott lehetőséggel Szabó Úr nem élt azzal az indokkal, hogy Franciaországban síel és még két hétig nem lesz itthon – ezen állítása mindennél jobban cáfolja a „megélhetését a Jobbik miatt kockára tevő ember” mítoszát is, a hangulatkeltés szándéka viszont itt is, mint sok helyen a levélben, tetten érhető.

Tehát Holcman László személyes ellentétek miatt kilépett a Jobbikból, sem előtte sem utána a Jobbiknak kárt nem okozott, jelenleg is a Jobbikért dolgozik a megyei közgyűlés tagjaként. Ugyanúgy, mint például Gaudi-Nagy Tamás, vagy éppen Zagyva Gy. Gyula, akik annak ellenére igen értékes tagjai az Országgyűlés Jobbik-frakciójának, hogy nem tagjai a pártnak. Talán akkor nekik is le kellene mondaniuk? Elmondható tehát, hogy Holcman László esetében „Borsod megyei Pőszéről”, valamiféle árulásról, cserbenhagyásról beszélni enyhén szólva is furcsa állítás, mely bizonyára a fenti tények nem ismeretéből fakad.

Vagy ami még rosszabb, tudatos provokáció, a tények szándékos elferdítése a Tisztelt Levélíró részéről. Van egy ilyen érzésünk. Mi sem természetesebb, hogy fenti állításaink mindegyikét az ügyről rendelkezésre álló levelezéssel adott esetben bizonyítani tudjuk.

Szebb jövőt!

BAZ megyei Jobbik elnöksége