Hó jön

Több hullámban várható dél felől havazás, ami a délnyugati országrészben vasárnap éjfélig kb. 10-15 cm friss hóréteget eredményez. Számottevő hórétegre (legalább 3-5 cm) a Szentgotthárd-Békéscsaba vonalig lehet számítani. Az északkeleti országrészben (kb. a Sopron-Debrecen vonaltól északkeletre) már nem valószínű havazás. A hómennyiség első fele szombat napközben, majd második hullámban vasárnap délutántól várható, írja az Országos Meterológiai Szolgálat.

 

Nyugaton, délnyugaton, illetve északkeleten időnként élénk, esetleg erős (30-45 km/h) északias szél várható. Kisebb hóátfúvásokra elsősorban Zala-megye térségében lehet számítani. A hőmérséklet éjszaka több helyen -15 fok alá csökken.

Vasárnap borult idő lesz az ország déli felén, többfelé változó intenzitású havazással. Északon eközben akár több órás napsütésre is lehet számítani, és inkább csak hószállingózás lehet. Többnyire mérsékelt marad az északkeleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -10, -20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, -8 fok között alakul.

A jövő héten már csak elszórtan lesz kisebb havazás, ezzel együtt borult lesz az ég, kevés napsütés valószínű. Továbbra is erősek maradnak az éjszakai fagyok. Enyhébb lesz az idő: éjszaka -10 fok körül, nappal 0, -7 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet.