Sátoraljaújhely: megérkezett az új ratrak.   Havazás és hideg, igazi téli hétvége lesz itthon

A hideg levegő már  napok óta elárasztotta a Kárpát-medencét, de ezen a héten végre kisebb-nagyobb mennyiségű havat is kapunk mellé. Egyelőre úgy néz ki, hogy az időzítésen lehetne egy kicsit javítani, aki itthon a szombaton síelni indul, arra számíthat, hogy havazásban húzhatja az íveket.

 

Péntek estétől egy mediterrán ciklon érkezik az országba dél felől, amely hazai viszonylatban erősnek mondható havazást hoz. A havazás eloszlása és erőssége a ciklon mozgásától függ, az Alföld déli részén akár 30-50 cm, de a legtöbb hazai síterepen is 15-25 cm friss hó eshet a hétvégén.
Eplényben már péntektől lehet síelni – ebben a szezonban először – a négyes pályán. A pálya hóágyúzása elkészült, és a mellette található csákányos is üzemel a hétvégén. A nagy hidegre tekintettel a fenti büfében fél áron adják a forró teát és a forralt bort. Az új pályával együtt már 3 kilométeren lehet síelni az eplényi arénában.
Mátraszentistvánban sikerült megjavítani a múlt héten leállt tányéros liftet. Itt 3,4 kilométer hosszban üzemelnek jelenleg is a pályák. A hétvége kérdése, hogy mennyi friss hó esik? Ha lesz elég, akkor esetleg a 2-es pályát is megnyitják.
Kékestető is premiert ünnepelhet, az összes lift és pálya üzemelhet szombat-vasárnap. Ismét lehet használni a majdnem két kilométer hosszú, lankás, kék pályát és vele együtt a síbuszokat. Szombaton, ha minden jól megy, akkor hosszú idő után először a legendás északi pálya is síelhető lesz.

Visegrád-Nagyvillám tegnap, tökéletes viszonyok és kevés ember
Visegrádon a kemény hideg, a hóágyúzás és a pályamunka megtette a hatását. Ezen a hétvégén a szezon legjobb feltételeivel várják az üzemeltetők a síelőket.
Sátoraljaújhelyről is jó híreket kaptunk. Megérkezett az új ratrak, a hó vastagsága helyenként már eléri az egy métert. Itt szombaton többek között nosztalgia és gyermek síverseny rendeznek a Snow Show 2012 rendezvény keretében.
Bánkúton és Dobogókőn már most is lehet síelni, hozzájuk csatlakozik még Szilvásvárad szombattól.