4000 a napi bérlet. Bánkút havas pályákkal várja a síelőket

Fehérbe öltözött a Bükk, ismét elővehetjük a léceket. Sok debreceni síelő is rendszeres látogatója a bánkúti télisport-centrumnak.

 Debrecenben nyoma sincs a télnek, a hónak, miközben az alig több mint száz kilométerre levő bánkúti pályákon vígan siklanak a síelők. Hét végi kiruccanásnak, egy napos kirándulásnak is ajánljuk: másfél órás autózással, a Miskolc – Lillafüred – Szentlélek – Bánkút útvonalon közelíthető meg a pálya. Ha nincs kedvünk a lejtőkön csúszkálni, sétálhatunk is a jó hegyi levegőn, s a sífutók is gondozott pályákat találnak a 800-930 m magasan elterülő bánkúti terepen.

Mivel a Bükki Nemzeti Parkban tilos a hóágyúzás, ezért az ország legnagyobb sícentrumában csak a természetes égi áldásban bízhatnak a sportolni vágyók. Csütörtökön havazott az Északi-középhegységben, a miskolci síklub honlapja szerint 10 centiméter hó esett, ennek köszönhetően a pályákat már 15 centiméteres fehér réteg borítja. Nincs akadálya tehát annak, hogy ezen a hét végén ismét lehessen lesiklásra használni a lejtőket.

Szombaton reggel 9 órakor elindul a 3-as és 7-es pályák mentén működő D és a G jelzésű felvonó, igény esetén azonban további lifteket is üzembe helyeznek. A pályarendszer 6 különböző nehézségű lesikló pályából és 2 könnyű tanulópályából áll. A Bánkút Sí Klub 4 tányéros és 4 tolókaros felvonót üzemeltet, melyek kapacitása 2000 fő/óra. A kezdők tanulását egy külön „bébilift” segíti.

A napi síbérlet 4000 forintba kerül.
dehir.hu