Tállai: Földünkre szemet vetettek gazdag nyugatiak, megvenni nem tudják

Tállai András(archív fotó) belügyminisztériumi államtitkár szerint , ahogy Szent István, úgy a kormány is harcban áll a külső és a belső ellenséggel egyaránt.

István olyan országot alapított, amely ezer éve fennmaradt, miközben a történelem palettájáról népek, nemzetek, országok tűntek el, illetve „újak jöttek létre, amelyek a magyar történelmi örökségből csináltak maguknak hamis ünnepet”- mondta Tállai András, az egri ünnepség szónoka.

– Mi történik? Függetlenek szeretnénk lenni. A pénztőkétől, a világbanktól, és egységes Magyarországot akarunk – húzta alá az államtitkár, aki a jövőbe vetett hit fontosságát a magyarság szempontjából meghatározónak ítélte, megjegyezve: „mindennapok magyarsága nem becsomagolható, nem mellünkre tűzhető, hanem földet, hazát és házat jelent.”

– Földünkre szemet vetettek gazdag nyugatiak, megvenni nem tudják, ezért olcsó élelmiszerrel elárasztva teszik tönkre. Házunkra a bankok vetettek szemet, a hazánkat pedig nem fegyveres ellenségtől, hanem a kiszolgáltatottságtól, az elzálogosított jövőnktől kell megvédeni – folytatta a szónok, majd emlékeztetett: a magyarok közössége akkor is létezett, amikor „szétszakadt, szétporladt az állam.” És ezt a közösséget a Szent Korona tartotta össze.