A kormányzat weboldalán közzétették a miniszterek és államtitkárok tavalyi adóbevallásainak kivonatát. A cégeitől megvált Pintér mellett senki nem rúg labdába.

Orbán Viktor bevallásában 24,2 millió forintos összevont adóalapot tüntetett fel, ami után hétmillió Ft adót fizetett. Az adóbevalláshoz fűzött megjegyzése szerint 2010 évi összes jövedelme 19 millió volt, tehát ez az összeg lett szuperbruttósítva. Ezzel a fizetéssel a miniszterelnök a jobban fizetett kormánytagok közé tartozik.

Helyettese, Semjén Zsolt például kevesebb mint feleannyi pénzből gazdálkodhat, mindössze 10,1 millió forint az összevont adóalapja, két és fél milliós Ft-os adófizetési kötelezettséggel. A legjobban fizetett miniszter Navracsics Tibor, a közigazgatási és igazságügyi tárca vezetője, ő 22 milliót keresett, és 6,3 millió forintot adózott.

Réthelyi Miklósnak, a Nefmi vezetőjének 18,3, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternek 20,5 millió Ft volt az összevont adóalapja. Matolcsy György gazdasági miniszter ugyanebben a sorban 21 milliós összeget tüntetett fel.

Hende Csaba honvédelmi miniszter adóalapja 15 millió forint, államtitkáráé, Simicskó Istváné viszont majdnem 18-írja az index.hu