Kerámiákat készít a whiskys rabló a sátoraljaújhelyi börtönben

Bankrablóból művészember! Saját készítésű kerámiáit állítja ki a sátoraljaújhelyi börtönben a whiskys rablóként elhíresült Ambrus Attila, aki szinte minden idejét a börtön műhelyében tölti.
– Reggel fél nyolctól este ötig dolgozom az alkotói helységben, éppen csak ebédszünetet tartok – mesélte a TV2 ma esti Aktívjának az egykori sorozatrabló, aki azzal híresült el, hogy minden bankrablás előtt felhörpintett egy pohár whiskyt egy közeli kocsmában.

Ambrus Attila reggel fél nyolctól este ötig dolgozik a börtön alkotói helyiségében.

– A múltat teljes mértékben le szeretném zárni. Nem Whiskysként ülök, hanem Ambrus Attilaként. Pozitív példa szeretnék lenni, hogy igenis meg lehet változni a börtönben, és nem érdemes hülyeségeket csinálni, mert tökéletes balhé nincsen – szögezte le. Csak az aggasztja, hogy mi lesz, ha kiszabadul. 1999-ben 17 évre ítélték, ebből 12 évet leült. Mielőtt lecsukták, gazdag ember volt, hiszen milliókat rabolt. Most semmije sincsen.

– Akkor volt pénzem, nem is néztem, mi mennyibe kerül. Most más lesz a helyzet – vetítette előre Ambrus az Aktívban.

Hogy mennyit kell még leülnie a hátralévő büntetésből, még nem lehet tudni. Idén év végén döntenek arról, hogy szabadulhat-e kedvezményesen.

Blikk-információ