Tolvajok pakoltak fel több száz kilónyi vasat autójukra egy telephelyen, a tulajdonos szerencsére idejében érkezett, saját autójával állta útját a menekülőknek, miközben értesítette a rendőrséget.

 

A négy cigány akciójáról telefonon értesítették a tulajdonost, aki a helyszínre hajtott, a Kisapostagi repülőtértől befelé vezető földúton találkozott a vele szembe érkező szürke színű Peugeot-val, ami a telephelyéről tartott kifelé. Ebben az autóban ültek azok, akik megelőzően több száz kilogramm vas alkatrészt pakoltak be a járműbe. A tulajdonos autójával állta útját a menekülőknek, akik, miután belehajtottak járműve oldalába, továbbhajtottak. A sértett követte a menekülőket, miközben hívta a rendőrség ügyeletét, és folyamatosan tájékoztatta őket a történésekről. A menekülő autó utasai több helyen kidobálták az alkatrészeket, később egy kerítésrésszakasz mellett megálltak, mind a négyen kiszálltak, és kirakták a vasanyagok maradékát is. A járőrök akkor értek a helyszínre, amikor a tulajdonosnak sikerült még egyszer a menekülők autója elé állni. Kikerülniük a rendőrök érkezése miatt már nem volt lehetőségük, feladták a dolgot.
A négy dunaújvárosi cigányt elfogásukat követően előállították, valamennyien azt vallották, hogy csak bodzát szedni mentek a környékre. Azt állítják: nem vették észre, hogy a hely be volt kerítve, a vasat is csak véletlenül látták meg, nem azért mentek. Úgy számolták, hogy a szemre 500 kg súlyú vasért 20-25 ezer forintot kapnak, a bodza, amit meg visszafelé szedtek volna le, úgyis éretlennek tűnt még…
A tulajdonos elmondta, hogy néhány napja pénteken egy piros Ladát láttak kihajtani a telephelyéről. Utána vette észre, hogy 5-6 szivattyúja eltűnt. Amikor az alkalmazottja felhívta, hogy ott vannak a tolvajok, arra gondolt, talán a pénteki látogatók tértek vissza.
A telephelyen történt lopás miatt indított büntetőeljárást tovább folytatják a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói.
(Fejér Megyei Hírlap nyomán)