12:52 calvero56Jelen KORunk anomáliáit azok OKozzák , akik egész nemzedékünk életét tették tönkre. Meg az előző nemzedékeket. Kivéve persze azokat, akik időben betagozódtak, és engedelmesen hajtották fejüket az ideológia jármába. Ők megmaradtak: támogatva, esetleg tűrve, de sohasem tiltva. Akik kicsit is ellenszegültek, azokat betiltották letiltották, Recskre küldték… ki melyik korszakukat kapta el.. Aki kicsit is ellenállt, azt kinyírták, elüldözték külföldre…

Mindez arról jutott eszembe, hogy ma délelőtt a rádióban hallottam egy műsort, melyben a szurdunyeftegáz előéletét és utólagos sorsát elemezék. Melyből kiderült, hogy ez az olajcég Putyin kezében van, és minden vezetője  volt kégébés főnök… S ezeknek adták el pár évvel ezelőtt a „mieink” a MOL-t. (?!) És most, a visszavásárláskor a „mieink”,  a mostani ellenzék tiltakozik…  ők, akik ezt a stratégiailag fontos iparágazatot az oroszoknak adták… ahogy ötvenhatban is a hazát. (Az orosz nép egyébként lelkemehez közel álló nemzet, sokszor olvasok nagy oroszokat, Csehovot, Tolsztojt, Dosztojevszkíjt… csakis a történelem taszított minket így el egymástól.)

Az emeszpések most kifogásolják a visszavásárlást. Mert zsebük bánja ezt. Mondanám, hogy lelkük rajta… de a lélek és az emeszpé…!

Calvero