Tovább szűkült az olló a kormánypártok és ellenzék támogatottsága között az elmúlt egy hónapban, de jelentős a Fidesz-KDNP előnye a Tárki Társadalomkutatási Intézet májusi pártpreferencia-kutatása szerint.

A Tárki szerdán juttatta el közleményét az MTI-hez, amelyben szerint havi rendszeres pártpreferencia-kutatásuk alapján a felnőtt lakosság körében továbbra is jelentős előnnyel vezet a Fidesz-KDNP a többi parlamenti párt előtt, de az önkormányzati választások óta tartó trend folytatásaként májusban is csökkent a kormánypártok támogatottsága.

A kutatók szerint az ellenzéki pártok közül az MSZP és Jobbik szavazótábora hónapról hónapra kis mértékben növekedett, de amíg az előző hónapig ezzel párhuzamosan a bizonytalan szavazók és a pártválasztásukat eltitkolók aránya az ellenzéki pártokhoz képest erősebben nőtt, addig áprilisban és májusban a bizonytalan vagy titkolózó szavazók aránya nem változott, szemben a szocialista párt és a Jobbik támogatottságának növekedésével. Ugyanakkor az MSZP tábora továbbra is szignifikánsan nagyobb, mint a Jobbiké, a Jobbik szavazói viszont elkötelezettebbnek mutatkoznak.