A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés szerda délután ülésén levette a napirendről az oktatási intézményrendszer átszervezésére tett javaslatot, amit a következő ülésen, hétfőn fognak megtárgyalni.

Három, az oktatási intézményekkel kapcsolatos előterjesztést levettek a képviselők a napirendről. Viszont így sem maradt a közgyűlés iskolákkal kapcsolatos előterjesztések nélkül. Döntöttek arról, hogy átvesznek két középfokú iskolát Ózd városától, viszont nem azonnal, hanem majd csak jövő nyáron, ráadásul azt is kikötötték, hogy tehermentesen. A 9.-től a 39-ig terjedő napirendi pontok alatt a Borsod-Abaúj-Zemplén települési önkormányzatainak az iskolaátadási elképzeléseit véleményezték. A napirendi pontokat összevontan vitatták meg, de egyesével szavaztak róluk. A kazincbarcikai Ságvári Endre Gimnázium átadásával kapcsolatban a közgyűlés egy adminisztratív jellegű törvénysértést állapított meg (nem várták meg az átadással kapcsolatos kötelező jellegű megyei szakvéleményt) ezért úgy döntöttek, hogy erről értesítik a törvényességi felügyeletet gyakorlómegyei kormányhivatalt.
A közgyűlés elfogadta a megyei kórházban létrehozandó kómacentrum kialakításával kapcsolatos előterjesztést. Az öntudatlan állapotú, légzés és keringésrásegítéssel támogatott betegek ellátását szeretnék ezzel rendezni. A 20ágyas centrumot a meglévő ágyszámon belül alakítanák ki. Az ezzel kapcsolatos adminisztratív lépéseket a fenntartónak kell megtennie a szakminisztérium felé. A 41. napirendi pont, az egyebek keretében Pasztorniczky István (Jobbik) szólalt fel, aki szerint 54 technikai jellegű jogszabálysértést követett el megalakulásaóta a megyei közgyűlés. Mengyi Roland (Fidesz) elnök megköszönte építő jellegű javaslatait, de kérte tartózkodjon a prejudikálástól-írja a minap.hu