Szülővárosában, Ljubljanában helyezik végső nyugalomba Ferjan Matej szlovén-magyar kettős állampolgárságú salakmotorost, aki váratlanul hunyt el a múlt hétvégén a lengyelországi Gorzówban.

A gorzówi Szent Adalbert plébánián ravatalozták fel a 34 évet élt sportembert, akitől elbúcsúztak egykori klubtársai, barátai és szurkolói. Ferjan holttestét szerdán szállítják a szlovén fővárosba.

A versenyző holttestére magyar szerelője, Vaskó Norbert talált rá vasárnap reggel Ferjan lengyelországi lakásának mélygarázsában. Ferjan az autójában halt meg, eddig tisztázatlan körülmények között. Vaskó elmondta, Ferjan Gorzówban tartózkodó szülei arra kérték, semmilyen tájékoztatást ne adjon a médiának. A magyar szerelőt vasárnap és hétfőn is kihallgatta a lengyel rendőrség.

Az első ügyészségi vizsgálatok után kiderült, az idegenkezűség kizárható, mivel külsérelmi nyomok nem voltak a versenyző testén, így a közvetlen halálokot nem tudták megállapítani. A boncoláskor szövettani és toxikológiai vizsgálatokat is végeztek, ezek eredményére 3-4 hetet kell várni.