2011.05.24. 15:08 calvero56Nem vagyok Jobbik szimpatizáns, nem is

leszek, de egy csokor rózsát fogok küldeni annak az – állítólag Jobbikhoz köthető – újságírónőnek, aki azt a bizonyos „banánhéj” kérdést alföldi elé

 

  dobta. Amin, ha van igazság, elvágódik alföldi. Ha van erkölcsi-etikai-becsületbeli tartás a jelen kormányban, ezen belül az erőforrás miniszterében, akkor csütörtökön seggbe kúrja… bocs’ melléütés volt… helyesen: seggbe rúgja azt a nyikhaj buzeráns alföldit, akit még a minden idők legundorítóbb férge, gyéef nevezett ki a Nemzeti Színház élére. Ha ezt nem teszik meg, akkor ugyanazt a szellemtelen és romlott politikát folytatják, mint azok, akik alföldit erre a nem számára megfelelő helyre hatalmi szóval kinevezték. Szóval, úgy várom a csütörtököt, mint gyermek a karácsonyt. Mert akkor képletesen, és kicsit megkésve elégtételt kaphatok arra az aljasságra, amit a nárciszoid, nagyképű  alföldi velem szemben elkövetett 2005 szeptemberében, a Stuart Mária főpróbáján, minek következtében elfogyott köröttem a levegő a Vígszínházban, majd ezt követően az egész szakmában. (És ettől a lehetséges ünnepnaptól már csak egy ugrásnyira lehet ama emelkedett pillanat, amikor… egy másik Nemzeti Színházban is eljövend a nagytakarítás… Úgy legyen. Ámen.)

 

 

A másik témám sem áll messze a fentiektől; ott is főszerepe vagyon a sajtónak: csücserikának megint megindultak a gyomorbéli enzimjei, és nem tudott ellenállni ama állatias vágyának,  jelesül az étvágyának, hogy ott a parlamenti padsorban ne küldjön le sorban három zsíroskenyeret lila hagymával, amolyan jó vasgyári módon. Az evés számára fő élvezeti tevékenység, nem tud ellenállni neki; láttunk már tőle ilyent, amikor lazacot zabálva, durván küldte el az újságírókat ( ezt a lazacot egyik híve, aki őt kommentjében megvédte, pogácsának mondta. Nem mindegy?!)

Ha nem tudtad volna Barátom, mire való a sajtó… többek között erre. Hogy ellenőrizze és megfegyelmezze a primitív emeszpés politikusokat, s azok „holdudvarát”, kiknek többsége soha semmiféle képzésben nem vett részt, leszámítva az eszmei fejtágítást. De a tágítás mégis beszűkülést hozott nekik.

Várjuk együtt a csütörtököt, és – amennyiben jó irányba haladnak a folyamatok -bontsunk pezsgőt a magyar színház megtisztulása jegyében! Vivát!

Calvero