Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal is csatlakozott a „Teszedd 2011 – Önkéntesen a tiszta Magyarországért”akcióhoz.

2011. május 21-én 9 órától hivatali dolgozók, Miskolc város képviselői, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, óvodák és iskolák, a Miskolci Gyermekvédelmi Központ, polgárőr egyesületek, a Miskolctapolcáért Egyesület, az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi felügyelőség, a Magyar Posta Zrt., az ÉMÁSZ, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, a Szimbiózis Alapítvány, a Herman Ottó Múzeum, a MÁV Zrt. mintegy 1500 fővel takarítja a várost.

„Tavaszi szél – takarít a város” címmel a Miskolci Polgármesteri Hivatal és a Holding tagvállalatainak munkatársai már áprilisban megkezdték a takarítási akciót. Akkor az Avas és az Egyetem között lévő domboldalt tettük rendbe.

Az 1500 önkéntes most szinte az egész várost kitakarítja.

Helyszínek többek között: az Avasi lakótelep-Szentgyörgy utca mindkét oldala az út mentén, a Hidegsor, a Kilátó környéke az Erzsébet térig.

A belvárosban a Centrum mögötti utca, Kossuth utca, az egész főutca a Városház tértől az Ady hídig és a kapualjak, Széchenyi negyed, Arany János tér, Szinva terasz, a Tetemvár, a Népkert, Miskolctapolca, a Csanyik, iskolák, óvodák és bölcsődék környéke.