A jelenlegi kormány gazdaságpolitikája jó irányba alakul, ugyanis végre elkezdett a politika foglalkozni a húsz éve halogatott kérdésekkel, jelentette ki Oszkó Péter korábbi pénzügyminiszter. A PortfoLion kockázatkezelő cég elnök-vezérigazgatója szerint nehéz örökséggel indult a jelenlegi kormány és kismértékű kiadási korrekcióval egyensúlyba lehetett volna hozni a költségvetést.

Oszkó Péter az interjúban emlékeztetett arra, hogy a belföldi gazdaságpolitikai hibák okozták, hogy Magyarország a térség legkiszolgáltatottabb országai közé került.

Oszkó szerencsétlen dolognak tartja, hogy még egyetlen pénzügyminiszter vagy miniszterelnök sem vállalta magára a felelősséget az államadósság növekedéséért. Az előző kormány pénzügyminisztere szerint a 2002 és 2006 közötti időszakban volt a legtöbb „eladósító határozat”. 2002 előtt jóval kisebb mértékben történtek ilyen döntések.

Egy év alatt nekünk annyit sikerült elérni, hogy a szakadék szélén táncoló országot az azonnali lezuhanás ne fenyegesse. A rendszerváltozás óta húzódó problémák megoldása azonban a választásokat megnyerő politikai pártra maradt, magyarázta Oszkó, hogy a jelenlegi kormány miért indult nehéz örökséggel.

Portfolio.hu