Szigorú, de következetes ember az a sátai férfi, aki az MTI híre szerint előbb machetével, majd egy hét elteltével szamurájkarddal támadt haragosára ugyanannak a kocsmának a terászán. Akárcsak áldozata, akinek véres inzultust helyezett kilátásába, de ő másodszor is odament. Külön figyelemt érdemel, hogy a pengehosszúság 7 nap alatt 10 cm-rel nőtt.

Hétfőn kezdődik meg Miskolcon annak a sátai férfinak a büntetőpere, aki bozótvágó késsel, majd szamurájkarddal támadt rá egy haragosára; a 43 éves támadóval szemben emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. A vádlott tavaly júliusban Sátán, a helyi italbolt teraszán keveredett szóváltásba a sértett férfival korábbi sérelmére hivatkozva. A középkorú sértett férfi baráti társaságban ült egy asztalnál. A vádlott a nála lévő hatvan centiméteres pengehosszúságú bozótvágó késsel a sértett feje irányába sújtott, azt kiabálva: „Levágom a fejedet”. Az okozott sérülés nyolc napon belül gyógyuló volt. A vádlottat a többi vendég elzavarta, de ő eközben is megöléssel fenyegette a sértettet, illetve annak családját.

Egy héttel később a vádlott ismét összetalálkozott a kocsma teraszán a másik férfival, ekkor számon kérte, hogy a korábbi eset miatt az miért jelentette fel, majd ismét megfenyegette őt. Egy ötven centiméter hosszú szamurájkarddal támadt a haragosára, a támadásnak az vetett végett, hogy az italbolt vendégei a vádlottat elrángatták a helyszínről. A vádlott a cselekmény elkövetését, illetve az ölési szándékot tagadja, csupán garázdaságnak tekinti tettét.