2011. május 5-én, csütörtökön 16 óra 30 perckor Csapoljunk csillagzománcot címmel nyílik meg a Szakállas Zsolt festményeiből készült kiállítás. Közreműködik: Apagyi Ferenc költő és Komor Zoltán író. A tárlat az első emeleti olvasóteremben tekinthető meg május 26-ig.

Május 6-án, pénteken 10 órára a gyermekkönyvtárba várjuk a legkisebbeket és anyukáikat a Babusgató Klub foglalkozására. A Vidám Kismanók Zenebölcsit Kerényi Róbertné vezeti. A program az országos Születés hete rendezvénysorozat része.

Május 13-án, pénteken 11 órakor kezdődik az Örökségünk című vetélkedő döntője Borsod-Abaúj-Zemplén megye középiskolásainak részvételével. A játék célja az európai hagyományunk részét képező megyei értékeink bemutatása. Együttműködő partnereink: A Művelődés Háza és Könyvtára, Sárospatak; Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár, Abaújszántó; Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtár; Városi Könyvtár, Sátoraljaújhely. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Május 19-ig még megtekinthető a könyvtár földszinti előadótermében a Rákóczi életútja képeslapokon és bélyegeken című kiállítás, mely Lezsák Miklós magángyűjteményéből készült a Rákóczi-szabadságharc befejezésének 300. évfordulója alkalmából.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárba (Miskolc, Görgey Artúr u. 11.)!

Üdvözlettel:

Szabóné Lenkefi Ildikó
programszervező
II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár
Miskolc, Görgey Artúr u. 11.
Tel.: 46/503-123