Magyarország — Egy szembejövő ámokfutó autóst hibáztat a kis híján végzetes karambolért Veres János képviselő, a Gyurcsány-kormány egykori szocialista pénzügyminisztere.

 

Az MSZP-s képviselő a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírgyulajban Audi Q5-ös terepjárójával villanypóznának, egy útszéli fának, majd egy ház kerítésének csapódott.

– Jöttem a kanyarban normális tempóban, amikor egy szembejövő autó átjött a sávomba. Elrántottam a kormányt, próbáltam korrigálni, de menthetetlen volt a helyzet. Örülök, hogy élve ki tudtam szállni az autómból – nyilatkozta a Blikknek Veres, hozzátéve: a szembejövő autós megállás nélkül továbbhajtott. A politikus kérdésünkre kijelentette: nem lépte át az 50 km/órás sebességhatárt.
Veres kocsija kidöntötte a betonkerítést: látszik, a betonvasak sem tudtak ellenállni az ütközésnek

A szabolcsi kistelepülésen az egész utca összeszaladt, amikor híre ment a balesetnek. Annak a Bátor utcai háznak a tulajdonosa éppen nem tartózkodott otthon, amelybe becsapódott a luxusautó. A háziak éppen a szomszéd utcában vendégeskedtek.
Veres János autóját teherautóval kellett elszállítani. Látszik: kitört a bal első kerék

– Éppen a nagyszülőknél voltunk a gyerekekkel, amikor jött a telefon az ütközésről. Veres úr először az útszéli villanypózna trafóházának ütközött, majd kivitt egy szilvafát, és végül az autó pörögve a kerítésemnek csapódott, ami ripityára tört. A képviselő úr azt mondta, nyugodjunk meg, megtéríti a kárunkat – mondta el lapunknak Bencsik András, aki szerint olyan nagy erővel csapódott portájára az autó, hogy kis híján a gázcsonk is megsérült.

– Első ránézésre azt mondanám a fotók alapján, hogy minimum gazdasági totálkáros az autó – azaz többe kerülne javítani, mint venni egy másikat –, de biztosat csak a műszeres mérések után lehet mondani. Ismerve az ütközés történetét, nekem úgy tűnik, az 50 km/órás sebességhez képest meglehetősen nagy a roncsolódás, de pontosat ebben az esetben is csak a vizsgálat után lehet mondani – jelentette ki kérdésünkre egy neve elhallgatását kérő kárbecslő. A futómű sérülése pedig akár tényleges totálkárt is jelenthet, vagyis azt: valóban nem javítható az autó.

 

A rendőrség a helyszínen eljárt Veres Jánossal szemben, a sofőr lemondott mentelmi jogáról, megfújta a szondát, amely nem mutatott alkoholfogyasztást. A rendőrség egyelőre vizsgálja a balesetet.

blikk.hu