Gyöngyöspata: részegen mutogatta nemi szervét, megverték a cigányok

A rendőrség 2011. április 26-án  , 21 óra 16 perckor kapott bejelentést arról, hogy Gyöngyöspatán, a Bem úton egy társaság gyülekezik. A helyszínre irányított 12 fős rendőri egység 1 perc 40 másodpercen belül meggyőződött a bejelentés valódiságáról: a Bem úton és az azt keresztező Bajcsy Zsilinszky úton helyi lakosok csoportosultak, akik a rendőrök megjelenésére és határozott fellépésére szétszéledtek – olvasható Soltész Bálint, a Heves Megyei  Rendőr-főkapitányság tájékoztatójában.

A rendőrök a csoportosulás felszámolása során három egymáshoz közel lévő helyszínen három földön fekvő sérültet, egy petőfibányai, egy lőrinci és egy ócsai illetőségű férfit találtak. Kórházba szállításukról intézkedtek. Egy további – ahogyan a szóvivő fogalmaz: a jelenlegi adatok szerint ellentmondásos körülmények között sérülést szenvedett – gyermekkorú gyöngyöspatai lakost egy családi házból szállítottak kórházba a mentők.

A történtek közvetlen kiváltó oka az volt, hogy az egyik későbbi sérült, egy petőfibányai lakos feltehetően erősen ittas állapotban a település egyik útkereszteződésében vizelt. A magatartását „közönséges módon nehezményező” helyi lakosokat először távolról provokálta, majd társai felhívása ellenére közéjük ment. Felfegyverkezve megtámadták, bántalmazták. A rendelkezésre álló adatok szerint az egy fő súlyos és két fő könnyű sérülésével járó bűncselekmény-sorozat mindössze három percig tartott.

A két őrizetbe vett helyi lakos egyikét a rendőrök a helyszínen, a másikat az eseményeket rögzítő térfigyelő rendszer képeinek elemzését és értékelését követően lakásán fogták el.