Összecsaptak kedden késő este Gyöngyöspatán a romák, és a településen tartózkodó Véderő paramilitáris csoport tagjai: a helyi cigányok szerint a négy fiatal köveket dobált, s fegyvernek látszó tárggyal masírozott, ezért támadtak rájuk, a Véderő tagjai viszont nevetségesnek minősítették ezt a vádat, mondván: legalább százhúsz, kaszákkal és kapákkal felfegyverkezett roma esett nekik, így esélyük sem volt a védekezésre.

 A négy sérültet a hatvani kórházba szállították: egyikük súlyosan, a többiek könnyebben sérült meg. A rendőrök még az éjjel előállítottak két gyöngyöspatai férfit, akiket súlyos testi sértéssel gyanúsítanak.

A Véderő múlt péntekre tervezett, de még a megkezdése előtt feloszlatott harci tábora óta a rendőrság fokozott erőkkel vigyázza a település biztonságát, ennek ellenére a feszültség egyre erősödik. Információink szerint a tömegverekedés helyszínén tegnap azért nem tartózkodtak épp rendőrök, mert a falu túlsó végébe, egy randalírozásba torkollott házibuliba riasztották őket.

A romák szerint a „csali-eseményt” a véderősök gerjesztették azért, hogy így megtámadhassák a cigányokat. Eszes Tamás, a félkatonai szervezte ideiglenes parancsnoka viszont épp ennek ellenkezőjét állította: szerinte a cigányok direkt balhéztak a felvégen, hogy az alvégen megtámadhassák az ő embereit-írja a nol.hu