14:35 calvero56A Feltámadás ideje jövendett el. S számomra is ma megnyílott egy csekély nyílás az ég felé: a túlélés felé. Mert aki időt nyer, életet nyer. Ma kiderült, mégsem lehetetlen, hogy a lakáscsere létrejöjjön… és ma egy jóakaróm (ne csodálkozz ezen Barátom; igaz kis számban, de még létezik olyan, aki jót akar nekem) szóval, egy jóakaróm kölcsönzött nekem annyit, hogy a vadásztársasági helyemet még fél évig fenntarthatom. Miként említettem: aki időt nyer, életet nyer. Fél év alatt talán kikevedhetek ebből a magánválságból. Éjszakánként, rémálmaimban az jelent meg, hogy végleg elveszett a vadászati lehetőségem; izzadtan és rémült szemekkel riadtam fel éjfél után háromkor, meredten néztem sokáig a sötétséget, miközben odakint FÖLTÁMADT a szél, és egy ablak előtti ág megkarcolta az üveget.

A képletes feltámadásom abban is égi jelet adott, hogy ma beszéltem Nógrádi Gáborral, aki régi ismerősöm, és aki a Sose halunk meg forgatókönyvét írta; elküldtem neki a Színésznőt vadásztam kéziratát, s lehet, még időben megjelenik.

Színészi feltámadásomra is vannak bíztató jelek. Egyik: Árkosi Árpi megpróbál rám szerepet osztani a Gyulai Szabadtérti Játékokon. (Árkosiról annyit mindenképpen tudni kell, hogy 9 évvel ezelőtt ő pályázott halasival szemben a miskolci színház igazgatói székére… de a politikai hátszele nem volt olyan jó, mint utóbbinak. Mennyivel másképp alakult volna sorsom, ha Árkosit nevezik ki…! Ilyen semmiségeken múlik egy élet, vagy egy pálya!) A másik esetleges szerep pedig őszre lehet, amikorra felkéresem van Az öreg hölgy látogatása című kitűnő darab férfi főszerepáre… a partnerem a Barátok Közt Magdi anyusa lesz… civil nevét sajnos nem tudom, mert a szappanoperák sajátja, hogy mellékes a színész neve; a szerep nevét kell sujkolni a nézők fejébe: Berényi, Magdi anyus… satöbbi.

Lehet, hogy így kihúzom ezt az évet, és jövő év elején irány Guinea, Nyugat-Afrika!

Ma föltámadt az életkedvem is!!

Calvero