Füzesséri József tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy néhány perccel ezelőtt beszélt a rendőrségi főkapitány helyettesével, akitől úgy értesült, hogy a rendőrség egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Megeresőtik a rendőri jelenlétet Szikszón és készenléti állományból is kerülnek ide rendőrök.

 

A polgármester után Molnár Károly a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökhelyettese tolmácsolta a helyi cigányok mély megrendülését.

Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő azt hansúlyozta, hogy az egész közösséget érte támadás az által, hogy eddig ismeretlenek meggyilkolták az idős házaspárt. Véleménye szerint a polgármesternek és a hivatalnak az a dolga, hogy fent tartsa a nyugalmat a városban.

Balla Gergő, a Jobbik képviselője is felszólalt, és elmondta, hogy sajnos nem egyedi esetről beszélhetünk, a hasonló támadások az országban mindennapossá váltak, egyre több helyről hallani hasonló támadásokról. Sok helyen fényes nappal randalroznak és a magyar emberek már nem mernek kilépni az utcára.

Gúr Nándor szocialista országgyűlési képviseléő abbéli véleményének adott a hangot, hogy a tettes végül elnyeri méltó büntetését. A történtek bebizonyították, hogy a készenléti rendőrségnek jogosultsága van Borsodban, majd arról beszélt közfoglalkoztatás régi rendszerét vissza kell állítani és nem nemzeti konzultációkat kell folytatni, hanem kézzel fogható intézkedésekre van szükség-írja a boon.hu