A hétvégén egymásba érnek a kormányellenes megmozdulások. Én ma úgy gondoltam, a Hősök terén vidám mozdulj-t játszó rendvédelmiseket lesz érdemes megnézni közelről. A térre kiérve nem csalódtam, illetve mégis, de pozitívan. A vártnál is több ember, és ennél is több látványosság fogadott. Az ötletbörzét végignézve nyugodtan kijelenthetjük, hogy az általános elkeseredettség egyvalamit nem volt képes kiirtani: a humort. Pontosabban azt a fajta akasztófa humort, mikor keserű szájízzel röhögünk magunkon, kifigurázva a nyomorúságunkat

A felhozatalt nézve arról kezdünk polemizálni a mellettem fotózó kollégával, hogy innen bizony csak a Részfaszú Bagoly szobra hiányzott, semmi más. Természetesen nem hiányoztak a transzparensen hirdetett jelszavak, és a kormánynak címzett beszólások sem.
Aztán a szakszervezetek menete útnak indult a Kossuth tér felé, én meg haza. Amíg itthon feltöltöttem a képeket, addig ezek a vicces srácok sem unatkoztak. A Kodály köröndtől az Oktogonig kinyitottak minden tűzcsapot, és tele füstbombázták a környéket. Mit lehet erre mondani? Hogy basszátok meg, ez már egy kicsit sem vicces? Hogy ezzel sikerült a jól induló tüntetés hitelét hazavágni puszta szórakozásból?

Vagy szó helyett érjem be egy csalódott legyintéssel, hogy faszombamár…?!