Előállítottak öt polgárőrt Hajdúhadházon

Hajdúhadház – Járőrözés miatt öt embert állítottak elő péntek este a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra, majd továbbszállították őket a Debreceni Rendőrkapitányság Kertségi Rendőrőrsre, ellenük garázdaság szabálysértés miatt indult eljárás.

Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő a Független Hírügynökségnek cáfolta, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület öt tagját állították elő. A politikus állítása szerint aláírásgyűjtő aktivistákat vittek el a rendőrök, akiknek – mint mondta – az volt a bűnük, hogy papír volt a kezükben.

Rubi Gergely azt mondta: az aktivisták azoktól gyűjtöttek aláírást, akik azt szeretnék, ha tovább maradnának és járőröznének a feketeruhások. Kijelentette: negyven fővel járőröznek tovább – helyiekkel, vidékiekkel Hajdúhadházon, Tégláson és Bocskaikertben.

Az Országos Rendőr-főkapitányság pénteki közleménye szerint rendőri jelenlétre megszüntette a járőrözést a Hajdúhadházon tartózkodó csoport, kijelentve: rend és nyugalom van Hajdúhadházon. A közlemény arra is kitér: ha a rendőrség ismételten járőrözést észlel, annak résztvevőit és kezdeményezőit a hatályos jogszabályok maradéktalan betartására fogja kötelezni.

Rubi Gergely ezt úgy kommentálta: tudomása szerint 400 rendőr van jelenleg Hajdúhadházon, ennek ellenére hét olyan betörés történt, amelynek tettese ismeretlen.