Hát ezt a csatát nem nyerte meg. Már az előjelek sem voltak számára biztatók, hiszen a közgyűlés előtt néhány órával került nyilvánosságra Miskolc legfontosabb politikai üzemének, a Holdingnak a vezetési válsága, az új vezér távozása. Mintha a tüzérség egy ütege kezdené el lőni saját törzsparancsnokságát.

A közgyűlés legelején Simon frakcióvezető azután, mintegy ráadásképpen, zárótüzet

  vezényelt. Sürgősségi indítványával, amely a polgármester saját, ez év januári vagyonnyilatkozatán alapult, tulajdonképpen Miskolc első embere összeférhetetlenségének kimondatásával, a lemondatását indítványozta. Kriza két gazdasági társaságban meglévő részesedése, illetve pozíciója miatt. Az önkormányzati törvény 30 napot ad ugyanis az ilyen értelmű összeférhetetlenségek megszüntetésére. A Simon – féle indítvány másik eleme három tagú vizsgálóbizottság létrehozását javasolta az ügy feltérképezése céljából. A Miskolcot irányító koalíció tanácskozási szünetet kért, majd Zsiga alpolgármester átvéve az ülés vezetését az érintetté vált Krizától, ismertette

 

  a verdiktet. E szerint, a közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatának egy sajátos értelmezése okán, a szocik nem terjeszthették elő indítványukat. ( A FIDESZ-KDNP így  hozott, egy politikailag természetesen vállalhatatlan döntést. De időt nyertek. Hiszen, ha jól értettem, a szocik nélkül, a Jobbikból és a helyben kormányzó két pártból létrejövő „vizsgáló bizottság” jelentése, senkit nem kötelez semmire.)
Ez volt a délelőtti helyzet.
 Délután 3 órára, az ad-hoc bizottság az egyik cégnél, megállapította a polgármesteri összeférhetetlenséget… És ha hiszik, ha nem, a közgyűlés a Fideszes frakcióvezető, dr. Kiss javaslatára, megadta a hozzájárulást az összeférhetetlenség feloldására, vagyis maradhat Kriza az egyik cégénél cégvezető…. Nem hiszem, hogy a szocialisták mindebbe belefognak nyugodni és nem kezdik el kutatni a különböző jogorvoslati lehetőségeket.

 

Városi érdek lenne, ha Miskolc polgármestere mellé kerülnének a közigazgatási jogban járatos szakemberek. Is.

De vissza a politikai üzem vezetési válságához. Először is, szerintem, a Holding azért politikai üzem, mert a mindenkori gazdasági racionalitások érvényesülése mellett, más, úgyszintén legitim törekvések is lehetnek a cég vezetése közben. Például a közhasznúság, közüzemi cégek esetében, legitim cél. És akár a profitmaximalizálás kárára is érvényesülnie kell. A cég irányításában tehát azonos nagyságrendet kell képviselnie ennek a kétféle megfontolásnak. Ezért, mint most, amikor akár a legjobb szándékkal is, a Holding élére egy, a multiknál szocializálódott szakember került, ő valószínűleg nehezen értette meg: a szervezet, értsd a mindenkori vállalat sajátlagos szempontjai, érdekei mellett lehetnek más, érvényes és legitim célok is. Az új városvezetés egyébként teljesen jogosan, meg akarta magát különböztetni a pöffeszkedő elődöktől. Mindeközben Szabóék belső igazgatóságok garmadáját hozták létre a Holdingban. Így a gazdasági igazgatóságot, a beszerzési igazgatóságot, (amikor 100 százalékos önkormányzati cégnél, minden beszerzés közbeszerzés) a humánpolitikai igazgatóságot, és a többi. Jogi kabinetet állítottak fel, ugyanakkor havi átalányért egyéni ügyvédet és ügyvédjelöltet foglalkoztattak. Közben a korábbi cégvezetés ügyeit, budapesti ügyvédi iroda tárta fel…

Mindszenty bíborost, a hosszú raboskodás után, Budapestre érkezvén, már a forradalom forgatagában riporterek garmadája kérdezte: mi lesz most, mi lesz a következő lépése? Hát, először tájékozódom… válaszolta.

Most Miskolcon sem kellene kapkodni.