A Tescónál előre tudják, hogy mikor és milyen termékeket ellenőriz a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) – derül ki abból a körlevélből, amit a multinacionális vállalat budaörsi központjából küldtek szét az ötezer négyzetméteres hipermarketek vezetõinek.

„Szeretnélek tájékoztatni benneteket, hogy az NFH ellenőrzése várható a következõ témákban: 1 plusz 1, 2 plusz 1 akciós termékeket vizsgálnak próbavásárlásként (általában könyv, DVD), a csemege vákuumon árusított szalámik tömegét méretik le, hogy valóban a feltüntetett súlyt tartalmazza, ellenőrzik, hogy az áruházat védő cég neve, címe a vásárlók számára jól látható helyen van-e feltüntetve. A QAM-ek felé a szerdai bulletinben fogunk információt küldeni” – olvasható a március 22-i körlevélben.
Honlapunkon minden évben közzétesszük ellenőrzési és vizsgálati programunkat, ami általános jellegű és mindenki számára hozzáférhető – mondta lapunknak Fülöp Zsuzsanna. Arról, hogy a Tesco levelében nem általánosságok, hanem konkrétumok szerepelnek, a NFH szóvivője úgy vélekedett: a vállalatnak már lehetnek tapasztalati a korábbi ellenőrzések és kiszabott büntetések alapján, hogy mire ügyeljen a vizsgálatok során.
(MNO nyomán)