Tisztelt Szerkesztők! 2011. április 9-én, szombaton 10–13 óra között szeretettel hívjuk a kicsiket és a nagyokat húsvétváró játszóházunkba, a Gyermekkönyvtárba. A hozzánk érkezők hímes tojást készíthetnek gyöngytechnikával. Az elkészült alkotások hazavihetők. A játszóházat vezeti Neszádeliné Kállai Mária vert-csipke készítő népi iparművész.

A Költészet napja alkalmából több programra is várjuk az érdeklődőket.

Április 7-én, csütörtökön 14 órától „Szögliget szülötté”-vel, Fecske Csaba József Attila-díjas költővel találkozhatnak a gyermekolvasók.

Április 11-én, hétfőn 14 órától Szabó T. Anna József Attila-díjas költővel barangolhatnak a kisdiákok a Mesebirodalomban.

Április 11-én, hétfőn 17 órától „A MŰÚT a könyvtárba vezet” 18. találkozóján Szabó T. Anna József Attila-díjas költővel Jenei László író beszélget.

Az ünnephez kapcsolódik a József Attila és a magyar líra című kiállításunk is, mely április 27-ig látható a könyvtár földszinti aulájában.

A programok az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárba (Miskolc, Görgey Artúr u. 11.), ahol programjainkra a belépés díjmentes