Lázár autója és a szabad sajtó altnyil.nolblog.hu/

Egy törvényhozóra kicsit másképp vonatkoznak a törvények is.Szeged legjelentősebb helyi médiuma hetek óta sikerrel áll ellen a kísértésnek, hogy beszámoljon egy, az országos sajtóban egyre nagyobb hullámokat verő, megyei jelentőségű ügyről: Lázár János vásárhelyi polgármester és országgyűlési Fidesz frakcióvezető luxusautójának témájáról – írja a Best of Szeged blog. Az autó bérlete havi 600 000, benzinje 300 000 forintba kerül, amit felerészben Vásárhely, felerészben az ország adófizetői állnak. Dicséretes önzetlenség ez az ország legnagyobb egy főre jutó adósságával (425 000 Ft/fő) rendelkező városának polgáraitól. És biztos azzal is egyetértenek Hódmezővásárhelyen, hogy egy törvényhozóra kicsit másképp vonatkoznak a törvények is: a Parlament messze van, sietni kell, indokolt a lézerblokkoló használata is.

Azonban a Délmagyarország ingerküszöbét nem érte le ez a történet. Sem a Google, sem a Délmagyar egyébként is vacak saját keresője nem ad találatot a témára a delmagyar.hu-n. Mint ahogy néhány éve minden ironikus felhang nélkül megjelent az a közlés, hogy „Még Lázár János polgármester is azzal a kocsival utazik, amelyet a városellátó bocsát rendelkezésére, nincs külön számára fenntartott autó.” Elképzeltük lelki szemeink előtt, hogy a vásárhelyi garázsmester egy reggel úgy dönt, hogy „Ma a polgármesternek adom a Renault Clio-t, az Építéshatóság meg megy a BMW-vel helyszínelni”.

A 2008-as írás és a 2011-es hallgatás szép példái annak, hogy Lázárt miért irigylik annyira a szegedi Fideszben: ő olyan dolgokat is el tud érni a Délmagyarországnál, amikről a szegediek még csak nem is álmodhatnak.