Loptak, mint a szarka, szőnyegbombáztak, vagy kipirult arccal várost építettek Miskolcon az elmúlt nyolc esztendőben?

Az év legelső miskolci közgyűlésén már a napirend előtti vita során szembesülhetett a gyanútlan érdeklődő, hogy a város közelmúltján fertelmes a spongya. A várost vezető koalíció tagjai – Molnár, Kovács, Kiss, Soós képviselők – egymás után álltak fel és a Holding működésének vizsgálati eredményeit kommentálva, a közpénzeknek talicskával, bőrönddel, sőt kamionnal történő eltulajdonításával vádolták a bukott városvezetést.

  Bartha és Simon szocialista képviselők a mostani városirányítók ellentmondásos nyilatkozataira hoztak indignált példákat: az új uszoda, a jégcsarnok, a városi kórház modern részlegei, akkor az elmúlt évek sikereinek, vagy éppen a szocialisták”szőnyegbombázásának” az eredményei? Kriza polgármester vitát lezáró lakonikus mondata arról szólt, hogy nekik, illetve személy szerint neki, a közpénzek védelme, ha kell a visszaszerzése a kötelessége.

 

„A legbűzösebb fekély a miskolci élet testén a fészekrakó ügy”- szólt ezután nem sokkal, kicsit sem szembeúszva az árral, Jakab képviselő a Jobbikból. Kiss, fideszes frakcióvezetőt pedig egyenesen neoliberális politizálással vádolta. Tette mindezt annak ürügyén, hogy dr. Lukács Irén, a Közigazgatási Hivatal vezetője, a miskolci lakcímbejelentés helyi szabályairól szóló 2009. novemberi városi rendeletet aggályosnak tartotta. És Kiss frakcióvezető Jakab szerint, nem elég markáns módon mondott ellen a hivatalvezetői verdiktnek. Nos, ehhez képest a vitában, a közgyűlési frakciók mindegyike, beleértve a szocialistákat is, egymást túllicitálva állt ki az eredeti városi rendelet hatályban tartása mellett.

A közgyűlés egyéb témáira, különös tekintettel az X Centrum Kft által romantikus akció keretei között a szocialista magánszférába repített Miskolc kártyára, majd visszatérünk. Tesszük ezt azért, mert interpellációjában, a maga szempontjából egyébként teljesen jogosan, Tompa képviselő a kártyával járó kedvezmények alakulására már rá is kérdezett.
Dr. Bogyay Ferencnek, az új miskolci rendőrkapitánynak bizalmat szavazott a közgyűlés. Dr. Pásztor Albertnek pedig megköszönték évtizedes munkáját. Csatlakozunk. (b.)