Hazatérésre szólította fel a kilencedik napja tüntető kairóiakat az egyiptomi hadsereg.  A katonaság szóvivője szerda délelőtt mondott beszédet az állami televízióban, és arra kérte a demonstrálókat, hogy menjenek haza annak érdekében, hogy helyreállítható legyen „az utcák biztonsága és stabilitása”.
Az egyiptomi hatóságok bejelentették, hogy enyhítenek a napok óta érvényben lévő, Kairót, Szuezt és Alexandriát érintő kijárási tilalmon. Eddig délután három és reggel nyolc között volt tilos az utcán tartózkodni, ám az új rendelet értelmében délután öt és reggel hét között kell otthon maradniuk a városok lakóinak. Kérdés azonban, hogy az új rendeletet mennyire tartják majd be a következő napokban a demonstrálók, akik a tilalom ellenére eddig is az utcán töltötték az estéket.
Az AFP helyszíni beszámolója szerint Kairóban szerdára részlegesen helyreállt az internet-szolgáltatás. Az ország négy legnagyobb szolgáltatója szinte egyszerre tiltotta meg csütörtök este a felhasználóknak a hozzáférést a külföldi oldalakhoz, közte a Twitterhez és a Facebookhoz, amelyeken keresztül a tüntetéseket szervezték.